Til Speedway
Til forside

3 danske speedwaytalenter til start ved SGP3 seminfinalerne i Teterow

Bergring Arena i Teterow, Tyskland, vil lørdag den 22. juni være centrum for sublim ræs, når de bedste unge Speedway-talenter mødes til to semifinaler, der afgør startfeltet til finalen i 2024 FIM Speedway Youth World Championship (SGP3). Dette ungdomsverdensmesterskab vil blive kørt af kørere under seksten år på 250cc maskiner fra hele 18 lande og fire kontinenter. Der skal uddeles 16 pladser til SGP3-finalen, som finder sted den følgende fredag (28. juni) på det verdensberømte Edward Jancarz Stadium i Gorzow, Polen.

Mesterskabet blev relanceret i 2022 af promoter Warner Bros. Discovery Sports under navnet SGP3 og er et vigtigt springbræt for de lyseste talenter, der drømmer om at nå op til den voksne elite i FIM Speedway Grand Prix.

Med sidste års mester, Rasmus Karlsson fra Sverige, ude af billedet, skal der findes en ny vinder af SGP3-trofæet i år. Men først skal de 36 håbefulde kørere igennem semifinalerne.

Syv af deltagerne var med i sidste års finaler i Målilla, Sverige, og blandt favoritterne i den første semifinale er polske Maksymilian Pawełczak. Pawełczak, tidligere vinder af FIM Speedway Youth Gold Trophy, kørte sig til en andenplads sidste år efter at have vundet sin semifinale i Västervik, Sverige. Men konkurrencen er hård, og han skal blandt andet kæmpe mod Sloveniens Sven Cerjak, Storbritanniens Cooper Rushen og ikke mindst de danske repræsentanter: Villads Pedersen, Elias Jamil og Jacob Bølcho.

Selvom sidste års resultater kan give en god indikation af potentielle finalister, kan meget ændre sig på et år. Speedway er en uforudsigelig sport, og ingen kan tillade sig at være selvtilfredse på lørdag. Det bliver en spændende dag i Teterow, når fremtidens Speedway-stjerner kæmper om en plads i SGP3-finalen.

Alt muligt held og lykke til vores danske kørere.

Startliste semifinale 1

Startliste semifinale 2