Til Speedway
Til forside

Guldhjelmen 2024 gik til Danmark

Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat: Sören Steno
Fotos: Lars Schröer

Med en fremragende indsats på løbsdagen i dag kunne Rasmus Jensen velfortjent sikre sig den gyldne hjelm fra Pardubice.

Dette giver ham en plads i den gyldne hjelms danske historiebøger, Ole Olsen vandt den gyldne hjelm syv gange fulgt af Erik Gundersen og Hans Nielsen, som begge to gange kunne tage den gyldne hjelm med hjem. Hans Andersen og Nicki Pedersen har begge ligeledes vundet den gyldne hjelm 1 gang.

Kørere fra 17 nationer deltog i Guldhjelmløbet 2024. Deriblandt var der 4 repræsentanter fra Danmark.

Mens Rasmus Jensen allerede var seedede til hovedrunden, måtte de andre Mads Hansen, Niels Kristian Iversen og Villads Nagel kæmpe sig igennem optaktsrunden, som de dog alle kom vel igennem.

For den unge kører Villads Nagel var det en god og lærerig erfaring, han fik med fra løbet i Pardubice. I hans optaktsrunde sluttede han som nr. 3 og kom med i slutrunden, hvor han endte på en imponerende 5. plads i hans slutrunde.

I team Nagel var man meget godt tilfreds med det fine resultatet, og det motiverer ham til at deltage i sådanne store events. Før løbet sagde Villads:

– Hvis jeg i dag kan drille de store drenge lidt, har jeg opnået meget og haft det sjovt.

Mads Hansen, Niels Kristian Iversen og Rasmus Jensen kæmpede sig til en plads i semifinalen. Her mødte alle 3 danskere hinanden som gav ekstra skub underholdningen.

Til sidst kunne Rasmus Jensen kæmpe sig til en plads i den store Guldhjelm-finale, mens Iversen og Hansen nåede den lille finale.

Men også her behøvede danskerne ikke at skamme sig, og med en placering på 7. og 8. pladsen i slutresultatet, så var det alligevel fine resultater.

Rasmus Jensen stormede ind i den store finale om den gyldne hjelm. Der havde han sidste års vinder Timo Lahti som nærmeste modstander samt Robert Chmiel, Mathias Pollestad, Ryan Douglas, og Norick Blödorn.

I det første heat i den store finale gik startsnoren skævt op i den ene side. Rasmus blev stående ved startlinjen, fordi han nåede at opdage det.

I omkørslen lå han længe som nr 2, men i næstsidste sving lykkedes det ham at komme op på førstepladsen og få sit navn på tavlen over vinderne af den gyldne hjelm fra Pardubice.

Udover den gyldne hjelm vandt han en spritny JAWA motorcykel.

Resultat:

Lille finale:
1. Jan Kvech (CZ), 2. Niels Kristian Iversen (DK), 3. Mads Hansen (DK), 4. Erik Riss (D), 5. Dimitri Berge (F), 6. Patryk Dudek (PL)

Gyldne hjelm finalen:
1. Rasmus Jensen (DK), 2. Robert Chmiel (PL), 3. Mathias Pollestad (N), 4. Timo Lahti (S), 5. Ryan Douglas (AUS), 6. Norick Blödorn (D)