Til Aquabike

Om Powerboat & Aquabike

Powerboats beskriver aktiviteter, der udføres i en motoriseret båd. Kendetegnet for powerboats er deres vægtfordeling samt bådenes design, som giver mulighed for højere hastighed og bedre håndtering.

Bådenes design minimerer luftmodstanden og giver dermed også højere hastighed. I øjeblikket er P1 SuperStock den mest prestigefyldt klasse.

Powerboat dyrkes i begrænset omfang i Danmark. Ved spørgsmål om mulig opstart og udøvelse af sporten kontakt venligt Sportskommissionen for Powerboat/Aquabike.

Aquabike er sejlads på jetski (stand-up ski) og vandscooter. Der sejles i forskellige klasser afhængig af kørernes alder, erfaring, dygtighed og motor- og maskinstørrelse. Der sejles både i saltvand og ferskvand på fast og midlertidige baner samt på både store og små bølger.

Kort sagt – aquabike er motocross på vand.

Er aquabike noget for dig?

Aquabike er meget konditionskrævende og stiller høje krav til din koncentrationsevne, når du skal manøvrere din maskine rundt mellem bøjerne og samtidig tage højde for både bølgerne og dine konkurrenter. Men der er ingen minimumskrav og sporten kan dyrkes på alle niveauer.

Så hvis du er til fart og udfordringer med vind og vand i håret og har lyst til at prøve kræfter med en anderledes sport, så er aquabike uden tvivl noget for dig.

Krav til personlig udrustning

Man skal benytte reglementsgodkendt:

 • Hjelm: Skal være godkendt til Aquabike og/eller motocross
 • Redningsvest: Skal være godkendt til race eller kapsejlads
 • Våddragt/tørdragt
 • Fodtøj: Skal være lukket omkring foden
 • Benskinner
 • Rygskjold
 • Briller
 • Handsker

Krav til udstyr og sikkerhed

Følgende regler skal overholdes både under træning og løb.

Alle ski- og vandscootere skal have monteret en løkke i boven (fx nylon, tov, plastikbeskyttet wire og lign.) for ikke at skabe fare på banen. Trækkroge, der rager ud over skroget og ikke er i fleksibel materiale, skal fjernes.

Hjelm

Den skal opfylde de nuværende regler og være godkendt til aquabike og/eller motocross. Cykelhjelm eller mountainbike-hjelm er ikke tilladt. Hjelmen skal anvendes både under træning og løb (freestyle er undtaget under løb). Dog anbefaler vi stadig freestylerne til at anvende hjelm. Det anbefales endvidere, at enhver hjelm involveret i en ulykke skal returneres til den relevante producent til eftersyn.

Redningsvest

Det er et krav, at redningsvesten skal være godkendt til race eller kapsejlads. Hvis der er en lukning foran på vesten, er det et krav, at den skal have minimum to forskellige stropper over lukningen.

Fodtøj

Skal være lukket om foden.

Våddragt

Skal anvendes både under træning og løb, dog er freestyle undtaget. Jeans, trøjer og shorts er ikke tilladt.

Generelt

 • Alle deltagere skal selv sørge for, at udstyret fungerer korrekt og overholde gældende regler. Der vil løbende blive fortaget stikprøvekontrol.
 • Løbsledelsen har beføjelser til at forbyde hjelm, redningsvest eller andet udstyr, som de vurderer usikre eller utilstrækkelige beskyttelse.
 • En deltager må ikke anvende specialfremstillet sikkerhedsudstyr, herunder støbte skinner osv. uden at kunne fremvise skriftlig tilladelse fra lægen til løbsledelsen.
 • Det er deltagerens eget ansvar at fremvise alt sit sikkerhedsudstyr under den tekniske kontrol. I tilfælde af ulykke kan løbsledelsen kræve en ny inspektion af sikkerhedsudstyret.
 • Alle jetski og vandscootere skal have gennemgået en teknisk kontrol, inden de kan få lov til at deltage. Alle jetski og vandscootere der ikke opfylder sikkerhedskravene vil blive udelukket.
 • Beskadiget eller brud på sikkerhedsudstyr der ikke bliver opdaget før eller under et løb er ikke en grund til en diskvalifikation, medmindre at deltageren får det sorte flag.
 • Det er løbsledelsen og den tekniske kontrollant der afgøre, hvor mange jetski eller vandscootere der skal tilgå kontrol umiddelbart efter afviklingen af et løb, undtagen i de tilfælde, hvor der er fastlagt et fast antal ski- eller vandscooter i de tekniske foreskrifter. Under kørermødet skal løbsledelsen infomere om, hvor mange af de førende ski eller vandscootere, de vil have til kontrol.
 • Deltagernes hjælpere skal bære lukkede sko som holder ved startlinjen.