Start til aquabike / jetski

Aquabike er sejlads på jetski (stand-up ski) og vandscooter. Der sejles i forskellige klasser afhængig af kørernes alder, erfaring, dygtighed og motor- og maskinstørrelse. Der sejles både i saltvand og ferskvand på fast og midlertidige baner samt på både store og små bølger.

Kort sagt – aquabike er motocross på vand.

Aquabike kræver kondition og stiller krav til din koncentrationsevne, når du skal manøvrere din maskine rundt mellem bøjerne og samtidig tage højde for både bølgerne og dine konkurrenter. Men der er ingen minimumskrav og sporten kan dyrkes på alle niveauer.

Sikkerhedsudstyr

I DMU har vi krav til at bruge det rigtige udstyr til sporten:

  • Hjelm: Skal være godkendt til Aquabike og/eller motocross
  • Redningsvest: Skal være godkendt til race eller kapsejlads
  • Våddragt/tørdragt
  • Fodtøj: Skal være lukket omkring foden
  • Benskinner
  • Rygskjold
  • Briller
  • Handsker

Krav til udstyr

Alle ski- og vandscootere skal have monteret en løkke i boven (fx nylon, tov, plastikbeskyttet wire og lign.) for ikke at skabe fare på banen. Trækkroge, der rager ud over skroget og ikke er i fleksibel materiale, skal fjerne

Medlemskab og licens

Vil du i gang med aquabike, skal du først meldes ind i en klub. Start med at henvende dig til en DMU-klub i nærheden og få gode råd til at anskaffe det nødvendige udstyr samt hvordan du nemmest kommer i gang.

Når du har købt et medlemskab i en klub, skal du have en licens gennem DMU. Licensen skal fornys hvert kalenderår og fungerer som et ”kørekort” til DMU’s motocrossbaner. Licensen gælder samtidig som en særlig ulykkesforsikring, der dækker ved alvorlige og varige skader.

Som helt nyt medlem kan du købe indslusningslicens til kun 300 kr. for et helt kalender år.

Besøg og snak med din lokale aquabike klub

Aquabike er fortsat en lille sport i Danmark, men interessen er stigende. På kortet finder du DMU’s aquabike-klubber.

Hvis du har spørgsmål om at dyrke sporten, kan du også skrive en mail til DMU’s sekretariat på dmu@dmusport.dk.