Breaking: Leon Madsen gør comeback i speedwayligaen

Leon Madsen med regionsdirektør Jan Gøl fra Sparekassen Vendsyssel, der har gjort et comeback i speedwayligaen muligt.

Han blev nr. to i VM i 2019. Kun sølle to point fra VM-titlen. Og nu gør Danmarks ubetinget største VM-stjerne de seneste sæsoner, 32-årige Leon Madsen, comeback i den danske speedwayliga.

– Jeg tørner ud for min gamle klub Brovst allerede 30. juni, fortæller Leon Madsen fra hjemmet i polske Gdynia. Gode folk i Brovst har skaffet mig en sponsoraftale med Sparekassen Vendsyssel og så faldt en aftale på plads, uddyber viceverdensmesteren fra 2019, der ellers har foretrukket at køre relativt få løb med fokus på den polske liga samt VM grandprix’et og EM-serien.

– Hvor mange matcher, det ellers bliver til, er p.t. lidt uklart, da GP-sæsonen også i 2021 ser ud til at blive komprimeret pga. coronapandemien. Men vi arbejder på at få flere løb i kalenderen og hvis ikke i 2021 så i 2022, fortæller Leon Madsen.

Hos den danske speedwayliga er bestyrelsesformand Jørgen Bitsch lykkelig for nyheden:

– Vi arbejder intenst på at gøre speedwayligaen til det bedste sportsbrand i Danmark efter fodbold og derfor er det jo fantastisk, at Danmarks største stjerne nu igen tørner ud i Danmark.

Brovst er i år tilbage i speedwayligaen efter mere end et årtis fravær, men det har været en hård fødsel for det nordjyske hold, der ellers vandt guld i både 1990, 1998 og 2000.

Sammen med Esbjerg står Brovst stadig med et rundt nul i tabellen efter fire matcher. Men det vil Leon Madsen gerne hjælpe med at ændre.

– Jeg håber selvfølgelig, jeg kan hjælpe Brovst og de andre kørere på holdet med at få deres første hjemmebanesejr den 30. juni, og at der samtidigt kommer en masse publikum og støtter op om klubben og holdet. Brovst er i en utroligt spændende udvikling, og jeg ser virkelig frem til at køre min første match for dem, afslutter det danske speedway-es.

Brovst har efter sæsonens første matcher skiftet ud på holdlederposten. Ny chef er den tidligere guldvinder fra Munkebo, Janus Millard, mens den tidligere holdleder, Thomas Ramskov, er rykket ned som assistent.

Til løbet 30. juni er det de regerende mestre fra Fjeldsted, der kommer forbi, og fynboerne stiller bl.a. med den tidligere VM etter Peter Kildemand og supertalentet Markus Birkemose, der chokerede hele speedwaydanmark i fjor ved at blive nr. tre ved DM. Bare 16 år gammel.

Læs mere om speedwayligaen her: www.metalspeedwayleague.dk