Corona-pausen bliver brugt produktivt i det nordjyske

Læs om, hvordan nogle af de nordjyske MX-klubber bruger tiden under corona-nedlukningen til at lave forbedringer på deres baner.

4 af de nordjyske baner opgraderer og forbedrer, i denne trælse tid, hvor alle klubber er lukket ned grundet coronavirus. Både Aalborg Motor Klub, Hjørring Motor Sport, Han Herred Motor Klub og Aars Motocross Club bruger pt. tiden på at forbedre og klargøre til resten af sæsonen, når vi endelig får lov til at køre motocross igen:

Aalborg:

Vi har været lidt udfordret af, at vi ikke har haft noget jord at vedligeholde banen med, men efter en snak med kommunen og en af de lokale entreprenører, er det lykkedes at få tilført ca. 4.500 tons jord.
Alt den jord er ved at blive lagt på banerne, for at hæve banesporet op til normalt, og lave hældning ind mod nogle grøfter, der bliver drænet væk. Det skulle gerne gøre, at vi ikke vil opleve ret mange lukkedage i fremtiden, og vi ikke behøver manuelt at pumpe vand væk.
En stor del af jorden bliver også brugt på den store bane på at lave ”Dorno” sving flere steder, samt vedligeholdelse på alle hop hele banen rundt.
På microbanen arbejdes der på at lave dræn, oplagte sving, vedligeholdelse af hop, samt at få lavet tidtagerhus, med fungerende tidtagersystem.
//Morten Christiansen, formand i Aalborg Motor Klub

Hjørring:
I Hjørring Motorsport har vi benyttet denne ufrivillige pause på at lave flere forbedringer på vores anlæg. Vi har renoveret vores klubhus indvendigt med nye møbler, og maling af gulve og vægge.
Vi har fået ryddet op i ryttergården og lavet en ny publikumstribune, med plads til 200+ yderligere tilskuere, så vi er klar til vores afdeling af DM-A.
Vi har fået Hedegaard MX Track Service til at renovere hele banen, hvor vi har fået lavet en del ændringer der bla. har givet et par nye hop og forbedrede eksisterende hop. Alle ændringer er lavet med fokus på, at alle skal kunne køre banen, både mini og classic, men også at den er udfordrende og spændende for de hurtigste kørere. Samtidig har vi tænkt meget over sikkerheden og ændret de steder, der tidligere har givet uheld. Der er også lavet fald på de udsatte steder af banelegemet samt flere søer, så banen nemmere kan holde til fremtidens regnskyl og derved give en bane, der kan holde mere åbent.
Det har været en udfordrende proces, da vi selvfølgelig har overholdt retningslinjerne fra DMU, DIF samt regeringen.
//Jes Bering, formand i Hjørring Motor Sport

Aars:
I Aars Motocross Club har vi brugt den udsatte sæsonstart til at få gjort en masse primært ved banerne.
Vi er meget hårdt ramt, når der kommer så meget vand, som der er kommet denne vinter, fordi banen ligger på en gammel søbund, og vandet bare ikke kan komme væk. Så vi har brugt masser af tid på at få lavet afvanding/dræn på banerne, samt andre tiltag for at vandet skal kunne komme væk i fremtiden.
Så nu er arbejdet på banen i fuld gang, hvor der bliver lavet nye hop, ændringer af sporet og sporet bliver hævet flere steder.
Resten af banen får selvfølgelig også en overhaling. Vi går også med en plan om at flytte starten og vende kørselsretningen på banen, men det tager jo tid.
//Allan Laustsen, formand i Aars Motocross Club

Også i Han Herred Motor Klub er man i gang med et stort stykke arbejde, som kørerne vil kunne få glæde af, når vi starter op igen.

Som I kan se og høre, sker der en hel masse i det nordjyske, så I kan godt begynde at glæde jer til at komme ud på banerne. Mon ikke det bliver som at se, når øko-køerne får lov at komme på græs?

Pas på hinanden, stå sammen – på afstand