Danmark deltager ikke i MXoN

Danmark stiller ikke op ved Motocross of Nations, der køres i USA d. 25. september. Det er der enighed om blandt DMU’s Sportschef, Landstræner og Talent- og Eliteudvalg i overensstemmelse med elitekørerne.

Udeblivelsen fra MXoN skyldes en række udfordringer, der er opstået gennem sæsonen. Blandt andet er flere af DMU’s elitekørere skadet eller ude resten af sæsonen, hvorfor man ikke mener, at man kan stille et repræsentativt hold for Danmark.

Oveni kommer stigende omkostninger i forbindelse deltagelsen i løbet, samt transporten til USA. Dette ville som udgangspunkt udgøre en ret betydelig del af det samlede elitebudget for 2022, og man vurderer, at midlerne kan bruges mere optimalt til at tilbyde elitekørerne flere træningsmuligheder til vinter.

Ligeledes finder man, at beslutningen er det rigtige signal at sende overfor Team Danmark med henblik på at prioritere udviklingen af elitekørerne på et samlet plan, fremfor at bruge en stor del af budgettet på at deltage i et løb uden reelle medaljechancer for Danmark.

Man har også været i dialog med de relevante elitekørerne. Her er der enighed om, at budgettet kan bruges mere forsvarligt og effektivt ved at prioritere andre aktiviteter end deltagelsen i MXoN. Særligt set i lyset af, at Danmark ikke ville kunne stille med det bedst mulige hold.

– Det har været en svær beslutning, men man må også træffe de forsvarlige økonomiske valg, når man arbejder med elitesport. Mange så nok gerne Danmark til MXoN, men jeg håber, at der er forståelse for bevæggrundene bag. I DMU og blandt kørerne er der i hvert fald enighed om, at det er den rigtige beslutning, fortæller MX Landstræner Emil Larsen.