Danmark på skamlen i 4 -landelandskampen i Neustadt/Donau

Foto: Lars Schröer
Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat af Sören Steno

Ved den traditionelle 4-lande landskamp i det bayerske Neustadt/Donau kom den unge danske kvartet på podiet, idet de opnåede en tredjeplads.

Efter 3 heat lå man på den attraktive andenplads, men pga. af tekniske problemer lagde de tyske værter sig foran danskerne. Alligevel kan man være stolt over indsatsen fra Emil Pørtner, Bastian Pedersen, Nicklas Aagaard og Bastian Borke.

Ikke mindst da det for Bastian Pedersen og Nicklas Aagaard er deres første sæson på 500cc maskinerne, og så løbet her fandt sted på en meget krævende bane, der desværre havde lidt under ugers tørke med mange spor og ujævnheder. Men på trods af dette kæmpede drengene sig hele tiden på beundringsværdig vis til point.

Specielt det gode sammenhold i teamet er værd at nævne. Bastian Borke og Emil Pørtner, der begge allerede har en del erfaring, gav gode tips til de helt unge kørere om set-up og hvilke linjer, de skulle køre på den vanskelige bane.

Bastian Borke var med 10 point den mest scorende kører i teamet. I heatet med de fire mest scorende kørere kom han desværre kun på fjerdepladsen, da han havde den vanskelige hvide bane.

På trods af den vanskelige bane kunne især både Bastian Pedersen og Nicklas Aagaard samle sig nye erfaringer i deres tidlige karriere på 500cc.

Efter løber kom Nicklas Aagaard med følgende udtalelse:

– Det var virkelig en stor fornøjelse for mig at starte i 4-lande landskampen i Neustadt/Donau. Jeg samlede mig mange erfaringer. Vi var et fantastisk team. Banen var lidt svær at køre på, men jeg elsker de erfaringer man får på vanskelige baner.

Bastian Borkes indtryk af løbsdagen var:

– Det var et fedt løb, der gav en masse ny erfaring og har lært os en masse til fremtiden. Det var også fedt med mange tilskuere og et fedt set-up omkring det hele.

Lige fra starten var det tjekkiske mandskab overlegent. Med et resultat på 42 point kom de sammenlagt på førstepladsen. Det unge engelske team opnåede kun den utaknemmelige fjerdeplads.

Et styrt i sidste heat gav en ærgerlig afslutning til løbet, idet Michael Härtel styrtede i jagten på Josef Franc. Han pådrog sig et kompliceret brud i øjenhulen og blev fløjet til en specialklinik i München, hvor han straks blev opereret. God bedring Michael Härtel.

Resultat:

  1. Tjekkiet 42 point (J. Franc 12,P. Chlupac 11,E. Krcma 10, D. Klima 9)
  2. Tyskland 31 point (D. Gappmeier 11, M. Härtel 10, S. Wassermann 7, M. Hillebrand 2, M. Troidl 1)
  3. Danmark 26 point (B. Borke 10, E. Pørtner 7, B. Pedersen 5, N. Aagaard 4)
  4. England 24 point (C. Beiley 8, D. Hume 7, S. Hagon 3, G. Congreve 3)

Foto: Lars Schröer
Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat af Sören Steno