Dansk Jetski på højtryk til VM og EM

For to uger siden var nogle af DMUs jetskiatleter til VM i Olbia, Sardinien. Her var der både op- og nedture, men bestemt godkendte resultater, mens sæsonen efterhånden er kommet godt i gang.

Jan Jensen og Rasmus Koch Hansen var til start i GP1 klassen. Her kunne Jan Jensen sejle sig til en samlet 12. plads, hvilket må siges at være et tilfredsstillende resultat efter hans alvorlige styrt i maj, hvor han fik revet lægmusklen over.

Rasmus Koch Hansen startede godt med en pole-position og kom på en 5. plads. Desværre gik det ned ad bakke herfra, da efterfølgende motorproblemer betød, at han ikke kunne gennemføre løbet og dermed endte på en sidste plads.

I SKI GP1 klassen var Danmark repræsenteret af Anders Keller og Mads Koch Hansen. Anders Keller har længe præsteret godt og leverede igen stabile resultater, det rakte til en nu samlet 6. plads i klassen til danskeren.

De tekniske problemer ville dog ingen ende tage, heller ikke for Mads Koch Hansen, der af denne grund ikke kunne gennemføre første heat. Derfor var det en hård kamp for Mads efterfølgende, der trods den dårlige start fik kæmpet sig op på en samlet 19. plads.

Den tredje bror i Koch Hansen familien, Oliver Koch Hansen, var rigtig godt med i SKI GP3 klassen og endte på en samlet 4. plads – bare to point fra 3. pladsen. Oliver var også på pletten i Runabout GP4 klassen, hvor han trods en solid indsats kun fik en 5. plads og ikke kunne bestige en af podiepladserne – dog var han kun fire point fra 3. pladsen.

Ligeledes i SKI GP3 klassen var Lukas Kragh for første gang ude at konkurrere mod de helt store drenge. Dette klarede den unge dansker særdeles flot og fik tilkæmpet sig en samlet 13. plads. Bare de seneste få år har Lukas Kragh gennemgået en mærkbar udvikling og forbedret sig markant, så det bliver spændene at følge hans fremtidige karriere.

I Ski GP2 klassen sejlede Andreas Thiesson forkert på banen i første heat og fik derfor ingen point. I de to andre heat blev det til to første pladser. Dette gav ham en samlet 5. plads kun seks point fra 3. pladsen. Ærgerligt med det første moto ellers havde Andreas haft gode chancer for at vinde det hele.

Værre gik det dog for Palle Thaagaard Pedersen, der deltog i GP2 Runabout klassen. Palle lå ellers på en samlet 5. plads inden det sidste moto, men kom ud for en soloulykke og væltede af skien. Dette kostede ham ikke kun en brækket lille finger og et kæmpe trælår, men grundet skaderne er han nu ude resten af sæsonen.

Danskerne måtte kæmpe til EM

EM blev afholdt i Ungarn ugen før VM. Her havde danskerne en hård medfart og måtte kæmpe for at bevare deres placeringer i de samlede stillinger.

Anders Keller deltog i SKI GP1, men faldt i vandet i første heat. Dog fik han kæmpet sig tilbage i løbet af weekenden, hvilket var nok til en flot samlet 5. plads. Rasmus Koch Hansen fik samme skæbne i Runabout GP1, hvor han kom ud på en svømmetur i første moto. Efter det gik skien desværre i stykker, så også for Rasmus var det op ad bakke helt fra start. Dog fik han kæmpet sig tilbage til en samlet 7. plads i klassen.

Oliver Koch Hansen havde heller ikke det bedste held med sig til EM. Under Runabout GP4 manglede han lige det sidste og måtte nøjes med en samlet 6. plads. I SKI GP3 gik det ikke meget bedre, hvor Oliver fik tekniske problemer i første heat og måtte udgå. Han fik dog samlet nok point sammen, som rakte til en samlet 8. plads. Dermed ligger Oliver nu på en samlet 3. plads i EM-stillingen i GP3, så der er stadig alt at vinde for danskeren.