Dansk motocross i verdensklasse

Både EM og VM i motocross er nu for alvor skudt i gang, og ikke uvant finder vi danskere med helt fremme i kampen om medaljerne.

I weekenden lød startskuddet for EM i motocross i 250cc på Valkenswaard-banen i Holland, hvor danske Bastian Bøgh Damm fra Vestjysk Motocross Club i Esbjerg efter en suveræn indsats nu ligger nummer 1 i løbsserien.

Bastian kørte stabilt under EMX 250 afdelingen, hvor han overlegent kæmpede sig gennem feltet. Dette sikrede ham en sikker førsteplads i første heat. I andet heat var der intens kamp om førstepladsen mellem hollandske Kay De Wolf og svenske Isak Gifting, men grundet kørerfejl hos de to frontløbere, var det slutteligt danske Bastian Bøgh, der kunne stille sig øverst på podiet.

– Det er helt fantastisk. I første heat havde jeg et stykke op til førstepladsen, men jeg sørgede for at holde fokus og køre i mit eget tempo. I andet heat havde jeg en god start og lavede overhalinger, selvom det var en hård morgen efter lidt sygdom aftenen inden. Jeg er utrolig glad for mit resultat, og jeg vil gerne sige tak til mit team, der gør en fantastisk indsats, fortæller Bastian Bøgh Damm.

Top-10 i VM

Anden VM-afdelingen blev ligeledes afholdt på den hollandske bane, og selvom danskerne ikke kørte efter fuldt potentiale, forbliver de i top-10.

Mikkel Haarup fra Randers Motorsport overraskede, da han sidste weekend kørte sig til en samlet tredjeplads i MX2-serien. Selvom han ikke kunne gentage succesen i anden afdeling, er danskeren fortsat med i den samlede stillings top-10 på en sjetteplads, kun ét point foran landsmanden Thomas Kjer Olsen.

Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motorclub havde ikke det store held i Holland. Et styrt i første heat sendte TKO tilbage i feltet, hvorfra han kæmpede en hård kamp for at nå en 11. plads. Andet heat forløb en anelse bedre, hvor regnvejret voldte problemer for en del af del feltet, men ikke den erfarne dansker, der kørte over målstregen som nummer seks og dermed kunne fastholde sin syvendeplads i den samlede stilling.

– Det har været et hårdt VM for mig indtil videre, men en samlet syvendeplads er ikke alt for dårlig. Jeg fik en hård start i begge heat og efter mit styrt under kvalifikationen dagen før, har jeg været lidt medtaget. Med en start på ydersiden vidste jeg, at jeg skulle være forsigtig i første sving. Jeg kom godt ind, men hele feltet skubbede sig i bredden og skubbede til mig, og det førte til et uundgåeligt styrt. Første heat var temmelig hårdt, så jeg er meget tilfreds med at ende på en 11. plads, fortæller Thomas Kjer Olsen og fortsætter:

– Jeg prøvede at være ekstra forsigtig ved starten i andet heat, men blev igen skubbet bagud af feltet og endte i bunden. Her kørte jeg fornuftigt og er meget glad for at ende på sjettepladsen. De to første afdelinger har ikke været lette for mig, men min fart har været god. Nu har jeg mere tid til at træne og stramme op på nogle ting forud næste afdeling i Argentina, afslutter Thomas.

I kvindernes VM-serie ligger Line Dam fra Randers Motor Sport også fortsat i top-10 efter weekendens afdeling i Holland. Line kørte fornuftigt og sikrede sig vigtige point i begge heat, som nu giver hende en samlet sjetteplads i WMX. Danske Sara Andersen fra Motorckel Clubben Svendborg, der lå side om side med Line efter forrige afdeling, er desværre ude i en måned med et brækket kraveben.

Næste VM-afdeling køres i Argentina d. 22. marts.

Se billederne og læs mere om VM på MXGP
Og se de samlede stillinger for EM på FIM Europes hjemmeside