Danske damekørere vandt bronze ved Motocross EM for Hold

I den netop forgangne weekend har en række af Danmarks bedste kørere indenfor motocrosssporten været i udlandet for at repræsentere det rød-hvide farver, blandt andet ved EM for Hold i Polen, hvor de danske damekørere leverede på flotteste vis og fik bronzemedaljer med sig hjem.

For 3. år i træk var polske Gdansk denne weekend vært for Motocross EM for Hold, hvor 21 nationer var repræsenteret på herresiden, og 16 på damesiden.

I herrernes EM for Hold består hvert hold af 4 kørere; én i 250cc-klassen, én i 125cc-klassen og to i 85cc-klassen. Det danske hold udgjordes af Mikkel Haarup, Rasmus Pedersen, Mads Fredsøe og Lucas Bruhn. Hos damerne består hvert hold af to kørere, som var Sara Andersen og Line Dam på det danske hold.

Lørdag bød på træning og tidskvalifikation, hvor damekørerne fik kvalificeret sig på en samlet 5. plads. Både Sara Andersen og Line Dam styrtede under tidskvalifikationen på den tunge bane, dog heldigvis uden at komme noget til forud for søndagens finaler. Sara kvallede ind på en 6. plads og Line på en 12. plads.

Herrerne kvallede ind på en samlet 2. plads. En suverænt kørende Mikkel Haarup førte kvalifikationsheatet fra start til slut, og Rasmus Pedersen blev bedste 125cc-kører med en 11. plads blandt de 40 startende 250/125cc kørere. I 85cc-kvalifikationsheatet gjorde Mads Fredsøe og Lucas Bruhn det også rigtig godt og endte som henholdsvis nummer 5 og 6 i heatet.

Søndag skulle det egentlige slag stå, og Sara og Line var klar, da det gjaldt. Damerne leverede på højt niveau, særligt i andet heat, hvor Sara Andersen blev nummer 2 og Line Dam 6’er. Dette betød, at de to danskere sikrede sig bronzemedaljerne, efter de suveræne vindere fra Holland og sølvmedaljetagerne fra Tyskland.

Det lykkedes desværre ikke for herreholdet at følge på damernes bronzemedalje tidligere på dagen. På trods af sejre i 3 af de 4 heats, måtte det danske herrehold tage til takke med en 5. plads. Flere af kørerne var udfordrede af det omskiftelige vejrlig, men det blev alligevel til flotte præstationer – blandt andet viste Mikkel Haarup stor klasse og vandt begge sine heats, og blev dermed bedste kører i 250cc-klassen, og Mads Fredsøe vandt første 85cc heat. Italien, Spanien og Tjekkiet løb med podiepladserne hos herrerne.

De samlede resultater fra EM for Hold kan ses her.

Der var også danske landsholdskørere i aktion i Schwedt i Tyskland, hvor motocrossdisciplinerne quad og sidevognscross deltog i deres EM for Hold denne weekend. Her sluttede det danske quadhold dog lige uden for finalefeltet i tidskvalifikationen, og blev derfor reserver til søndagens heats, hvor de ikke kom ud at køre. Landsholdet i sidevognscross sluttede på en 11. plads i deres disciplin.