Danske ladies kørte VM i Portugal

Line Dam og Sara Andersen er de bedste danske kvinder og deltog med andre af verdens bedste i Portugal i sidste weekend med stor succes. Læs Crossnyts artikel med de seje piger her.

Line fortæller:

– Jeg kørte i weekenden VM i Portugal.

Banen var så fed og jeg havde virkelig glædet mig til at komme ud at køre. Dog var begejstringen lidt for stor i træningen, så jeg tog lige fejl af to hop, og endte med at hoppe ud igennem et hegn, et par pæle og et reklameskilt. Jeg slog desværre mit knæ og min ryg ret meget, lyder det fra Line.


– I kvalen fik jeg alligevel kørt en ok tid som nr. 10. Første heat fik jeg ikke en særlig godt start, men fik kørt mig op som nr. 8. Jeg mistede desværre rytmen fuldstændig, og syntes ikke at jeg kørte op til min optimale, så sluttede som nr. 8, lyder det fra Line omkring 1. Heat.


– 2. Heat fik jeg en bedre start som nr. 4. Men sprang desværre for langt på et hop, så Sara gik inden om mig. Jeg lå nr. 5 længe, men blev igen overhalet, jeg kunne heldigvis hænge godt på hende, og prøvede på at komme forbi på sidste omgang, men det lykkedes ikke. Jeg sluttede som nr. 6. Samlet 7 på dagen, og stadig samlet nr. 7 i VM, lyder det fra Line, hvor denne weekend byder på EM i Tyskland.


Sara Andersen havde denne beretning fra VM.


– I weekenden kørte jeg 2. afdeling af VM, og denne gang, blev der kørt på en hårdbane i Portugal, som passer mig meget bedre end det hollandske sand, fortæller Sara.


– Jeg var meget positiv fra starten af, da det efter min mening er en af de bedste baner, jeg nogensinde har kørt på. Jeg havde det super sjovt i både træning og tidskval, og det gik helt okay. Jeg kvalificerede mig som nummer 5, hvilket er godt udgangspunkt, fortæller Sara om kvalen.


– I første heat blev jeg ramt af nervøsitet og følte mig ikke tilpas. Det resulterede i at jeg var helt stiv i kroppen og min kørsel var helt bestemt ikke tilfredsstillende. Alligevel endte jeg på en 5. plads, hvilket er rigtig godt, når man endda har et “dårligt” heat.

 

– Om søndagen fik jeg mere styr på det hele og jeg lå rimelig alene på en 4. plads i det meste af heatet, efter jeg havde en lille battle med Line. Jeg blev derfor 4’er samlet, hvilket er min bedste overall indtil videre. Derudover er jeg rykket nogle pladser op i den samlede stilling, og jeg ligger nu 9’er trods en dårlig første afdeling, lyder det fra en glad Sara Andersen.

Tekst og foto: Crossnyt.dk