Dansker med i front om VM-guldet

Det individuelle VM i speedway (SGP) har holdt pause hen over sommeren. Nu starter serien op igen i engelske Cardiff d. 13/8, hvor Leon Madsen ligger lunt i svinget med en andenplads i den samlede stilling.

Leon Madsen jagter fortsat VM-guldet i speedway med en lille føring over feltets samlede tredje- /fjerdeplads og med 18 point op til den førende polske kører, Bartosz Zmarzlik. Chancerne for en dansk førsteplads lever dog stadig halvvejs gennem serien, hvor der er fem afdelinger tilbage.

– Zmarzlik har en solid føring og han har kørt godt gennem VM-sæsonen, men han har ikke været selvskrevet til podiet i alle afdelinger. Så Leon har gode chancer for hale ind på ham. Ser vi på den seneste præstation ved SON i Vojens, lavede Zmarzlik også flere fejl, så hvis det gentager sig ved et par af de næste SGP-afdelinger, så vil det kunne reducere hans føring en del, vurderer Landstræner, Hans Nielsen.

Kan de andre danskere overraske?

Danmark er også repræsenteret af Anders Thomsen og Mikkel Michelsen ved årets SGP. Her befinder Mikkel sig på en 12. plads efter tre afdelinger i træk uden mange point. Anders Thomsens sejr ved seneste SGP-afdeling i Gorzów har dog givet ham en samlet syvendeplads med kun få point op til tredjepladsen.

– Mikkel har desværre været uheldig ved de seneste afdelinger, og det gør det rigtig svært for ham at komme tilbage. Anders tog en overbevisende hjemmebanesejr på banen hos sin polske klub, og den selvtillid kan betyde rigtig meget for ham i de næste afdelinger. Han er kun fire point fra tredjepladsen, så det har bestemt åbnet muligheden for, at Danmark kan hente to VM-medaljer ved årets SGP, afslutter Hans Nielsen.

Der er fem afdelinger tilbage af årets Speedway Grand Prix:

  • 13/08 – Cardiff, EN
  • 27/08 – Wroclaw, PL
  • 10/09 – Vojens, DK
  • 17/09 – Målilla, SE
  • 01/10 – Torun, PL

Du kan følge SGP på Discovery+, og finde highlights, artikler m.m. på eurosport.dk/speedway/