Danskerne holder fast i MX top-10

VM og EM i motocross blev skudt i gang igen i weekenden efter en længere corona-pause. Det skulle blive en sej kamp for danskerne at holde fast i de gode placeringer fra de indledende runder.

Mikkel Haarup gjorde god figur ved de indledende afdelinger af MX2, men danskeren havde ikke den bedste dag på Kegums-banen i Letland. Her blev det til henholdsvis en 9. og 25. plads, der lige præcis giver danskeren nok point til at blive i top-10 i den samlede VM-stilling.

Thomas Kjer Olsen (TKO) kæmpede allerede inden MX2-afdelingen i Letland med et for nyligt brækket skulderblad. Det holdt ham dog ikke fra at gøre sit bedste i første heat, hvor han i starten kørte blandt top-5. Skulderskaden lod dog til at sætte sine spor, og slutteligt mistede danskeren flere placeringer for at ende på en 11. plads.

Andet heat gik TKO til stålet endnu en gang og udviste en enorm beslutsomhed for at hente point i den samlede stilling. Efter første omgang kunne det virke som uoverkommeligt, da danskeren her endte på en 18. plads. TKO fandt dog fighterviljen frem og viste for alvor, at han hører til i toppen af VM ved at kæmpe sig op på en niendeplads i heatet med nok point til at ende på en sjetteplads i den samlede stilling.

 – Det er fantastisk er være tilbage igen, selvom jeg ikke vidste, om jeg ville være i stand til at køre. Sidste onsdag brækkede jeg skulderbladet i et stort styrt, og både min skulder og nakke er stadig ret ømme. Så afdelingen her var mest et forsøg på at se, hvor meget jeg kunne holde til. Jeg fik en fin start, og så tog adrenalinen ligesom over, selvom jeg havde en del smerter mod slutningen af første heat. Andet heat gik en del bedre trods den dårlige start og jeg fik skaffet nogle gode point. Nu handler det bare om at slappe af inden næste afdeling på onsdag, udtaler Thomas Kjer Olsen.

Læs mere om stillinger og find billeder hos MXGP

Godt med ved EM

Også til EM i motocross i 250-serien gør danskerne god figur. Bastian Bøgh Damm startede sæsonen med at føre EM-serien. Bastian kunne desværre ikke holde kadencen ved afdelingen på Kegums-banen i Letland, men ligger fortsat på en sjetteplads i den samlede stilling.

Glen Meier var godt kørende efter den ufrivillige corona pause, og danskeren fandt den gode fart frem allerede fra starten trods lidt maveonde aftenen før løbet:

– Det gik egentlig okay trods omstændighederne, hvor jeg kun fik fem timers søvn op til løbet. Det kunne da godt mærkes. I første heat kom jeg godt op i første sving, men der var en foran mig, der lavede en fejl, så vi begge mistede en del placeringer. Andet heat var næsten en gentagelse. Jeg var godt med oppe i første sving, men en fejl gjorde, at jeg røg ned som omkring nummer 27. 

Glen fik vist, at han har farten til at være med endnu længere oppe, hvis bare han får en god start, og det er da også hans mål til på tirsdag, hvor næste afdeling af EM bliver kørt samme sted.

Glen ligger nu nummer 12 i stillingen med kun 1 point op til top-10.

Læs mere stillinger her hos FIM Europe