Danskerne kæmpede hårdt i Loket

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Det blev endnu en svær VM-afdeling for Thomas Kjer Olsen ved weekendens løb i tjekkiske Loket. Selvom danskeren ikke havde heldet med sig i Tjekkiet, er han stadig optimistisk frem mod resten af VM.

Første heat startede med en dårlig placering ved startbommen for Thomas Kjer Olsen, som generelt gjorde det svært for ham lægge sig øverst i feltet. Det blev ikke bedre, da han senere i heatet lavede en fejl og måtte udgå.

Thomas kom tilbage i andet heat og leverede en god indsats, der sikrede ham en 11. plads og 10 yderligere point i den samlede stilling. Han ligger nu på en 13. plads i den samlede VM-stilling med få point op til en placering i den samlede top-10.

– Dagen var en smule hård, men min 11. plads i andet heat giver mig rigtig meget selvtillid, eftersom min start ikke var god, men jeg var i stand til at lave en del overhalinger. Det er ærgerligt, at jeg lavede et case-hop i første heat og ødelagde mit baghjul. Jeg var i stand til at kontrollere det under det meste af heatet og lå til at få point, men jeg nåede et punkt, hvor det blev for farligt at fortsætte. Helt sikkert endnu en læringsdag, og i denne uge vil jeg fokusere på mine starter, som vil gøre mit liv en smule lettere, hvis jeg kan være med i front med top-kørerne fra starten af, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Danske point i MX2-klassen

I MX2-klassen måtte danskerne også kæmpe om pointene, desværre uden de store resultater. Bastian Bøgh Damm hentede et par point og ligger på en 19. plads i den samlede stilling. Mikkel Haarup viste gode ting og leverede en stabil indsats, men havde både en dårlig start i første heat og kollideret med en kører i andet heat, der bragte ham bagud i feltet.

– Jeg forbedrede min kvalifikation fra sidste uge, men min start var ret chokerende; jeg tror jeg lå på en 28. plads efter første omgang. Men jeg kørte et udmærket heat; mine omgangstider var som de skulle være og jeg kom op på 16. pladsen. Jeg lavede en bedre start i andet heat og lå som nummer 12 efter første omgang, men jeg pressede for hårdt og kørte ind i en køre, der kørte ind foran mig. Det var dum fejl; jeg kom op på cyklen igen og havde problemer med at finde rytmen i et stykke tid, men jeg lavede et par overhalinger til slut. Næste gang er det Lommel, som jeg tror på, bliver et godt løb for mig, udtalte Mikkel Haarup.

Mikkel Haarup ligger i øjeblikket på en 14. plads i den samlede MX2-stilling.