Danskerne markerede sig i Tyskland

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Heatsejren ved VM for hold i motocross forrige weekend havde tydeligvis givet Thomas Kjer Olsen blod på tanden. Søndag kørte danskeren med i den 11. afdeling af det individuelle VM i motocross og viste en overbevisende form på den tyske bane.

Thomas Kjer Olsen havde masser af fart med sig i Tyskland, hvor han sluttede som samlet nummer 12 på dagen. Første heat var en smal sag for danskeren, der jagtede de vigtige point i den samlede stilling og kunne køre over målstregen på 12. pladsen.

I andet heat var Thomas endnu bedre med og nåede op på en niendeplads i feltet og tilmed jagtede ottendepladsen. Desværre satte et uheldigt styrt en stopper for en dansk top-10 placering i heatet, men Thomas formåede alligevel at kæmpe sig tilbage på en flot 13. plads i heatet og kunne dermed holde fast i sin 12. plads i den samlede VM-stilling.

– Efter forrige weekend har jeg haft en rigtig god følelse, og selvom resultaterne ikke viser det, så er der meget positivt at tage med fra i dag. I andet heat følte jeg mig stærk og jeg angreb banen. Jeg var på niendepladsen og jagtede ottendepladsen, indtil jeg styrtede. Det er selvfølgelig ikke positivt at styrte, men jeg følte, at jeg kunne have rykket længere frem i feltet, og det er en skam, at jeg styrtede. Jeg synes, at alting bevæger sig i den rigtige retning og med så mange kommende løb, tror jeg, at vi kan se frem til en god afslutning på sæsonen, fortæller Thomas Kjer Olsen.

MX2

I MX2-klassen bed danskerne også fra sig. Bastian Bøgh Damm kunne hente en samlet 17. plads, mens Glen Meier sluttede som samlet nummer 19.

Mikkel Haarup stod stærkest blandt danskerne, efter han allerede ved kvalifikationen kom ind som nummer 4. Derpå fulgte et intenst første heat med en dårlig start, der satte ham udenfor top-20 i feltet, men lykkedes alligevel Mikkel at kæmpe sig op på en 12. plads.

Andet heat fyrede danskeren godt op for farten og lå allerede nummer 13 efter første omgang. Efter flere dramatiske overhalinger kørte Mikkel over målstregen som nummer 8 – og kunne slutte dagen på en samlet niendeplads.

– Min dag startede godt med mit bedste kvalifikationsløb indtil videre i sæsonen. Banen var allerede ret medtaget fra dagen før og rillerne kom hurtigt. Jeg havde et godt flow på banen og havde allerede god selvtillid op til første heat. Min start var ikke god, men jeg kørte godt og lavede nogle gode overhalinger for at ende på 12. pladsen. Det ville have været rart med et bedre resultat, men efter min start, var det ikke så skidt. Vi lavede nogle justeringer til andet heat. Jeg rykkede hurtigt op i top-10 og sluttede som nummer 8. Banen var meget teknisk, men det passer godt til mig. Man var nødt til at være tålmodig nogle gange pga. rillerne. Jeg var meget tilfreds med min kørsel, og går efter at være i top-5 inden længe, fortæller Mikkel Haarup.