FMS fylder 100 år

Af Steen Pedersen

En gammel sag…

Det kan man vist roligt kalde Fyens Motor Sport, som den 28/2-24 – præcis på dagen, fylder 100 år. Klubben har, vistnok kendt i de fleste MX- og RR-kredse, gennemgået så grueligt meget, for nu at bruge en anden gammel Fynbos talemåde (HC Andersen).

Men som i alle andre dele af vores gamle land, går også FMS’ere en lysere tid i møde, idet vi om kun ca. 6 uger igen må køre på vores motorcykler til gadebrug. På ovennævnte dato afholder FMS sin årlige generalforsamling, der ellers i ganske mange år har været holdt sidste mandag i februar.

Men en forskydning på 2 dage må nok kunne udholdes, for netop at ramme den ikoniske dag. Klubben er nemlig Danmarks ældste under DMU, den er en af de største, samt vist også den klub med det absolut nyeste og mest moderne baneanlæg med både MX- og RR-baner. Her nu i Kærby Mose, hvortil man fra uforglemmelige Højbjerg flyttede for få år siden, har man både til ”gården og gaden” i form af faciliteter til alle aldre.

Og så endda nærmest midt i landet ved motorvejsafkørsel Odense Øst. Det har da også betydet medlemmer fra landsdele forholdsvis langt væk fra FMS-anlægget. ”F.eks. har 5 sjællændere meldt sig ind i vores klub”, oplyser formand Lars Bo Rasmussen.

Han fortalte også om et i mandags (8/1) afholdt medlemsmøde, som mønstrede hele 55 medlemmer. Mødet afholdt for at få – og give – nogle indspark om det nok så vigtige fælles ansvar og frivillige arbejde med at få klubben til at fungere i dagligdagen.

Flere af klubbens mangeårige bestyrelsesmedlemmer har da heller ikke lagt skjul på, at der gennem de seneste hårde år med nedlukninger og utallige andre store udfordringer med borger modstand, vandsalamandere m.m. har været trukket endog særdeles hårdt på ”Tordenskjolds soldater”. Det er naturligvis ikke holdbart i længden. Sådan nogle ”soldater” bliver både gamle, men også simpelthen slidte.

Heldigvis føler både nye og gamle medlemmer, at klubben og to-hjuls motorsporten er værd at kæmpe for. Så meget at der kunne mønstres i pæn flok folk i alle aldre, som mellem jul og nytår, deltog i en planlagt træ-plante dag. Dyngvådt, koldt og generelt bare kedeligt vejr at plante træer i, men arbejdet blev gjort. Og tak for det, siger et Sjællandsk klubmedlem, som ikke selv deltog i det hårde arbejde.

Mon ikke mange siger tak, når de til foråret ser de grønne blade på de nyplantede træer. Og måske de ad åre kan give skygge til bane-officials eller forældre, som holder øje med deres ”racerbørn” på banen.