Frustrerende VM-afdeling for Thomas Kjer Olsen

Thomas Kjer Olsen havde blikket fast rettet mod en bronzemedalje ved VM i motocross. Men andensidste afdeling blev en frustrerende affære for danskeren, der måtte kæmpe med styrt i begge heat og se den samlede tredjeplads skride længere ud af rækkevidde.

Thomas startede dagen godt ved igen at være den hurtigste i kvalifikationen, men desværre slap heldet op for danskeren derfra. I første heat måtte han undvige en styrtet kører på banen, så han faldt bagud i feltet og kom på overarbejde for at indhente feltets top-10. Thomas overhalede flere i de sidste omgange og sluttede på en sjetteplads.

Andet heat så ud til, at Thomas Kjer Olsen havde en podieplads indenfor rækkevidde efter en stærk start. Han lå sikkert på løbets fjerdeplads indtil han kørte for aggressivt i kampen om pointene. Det resulterede i et styrt, der bragte danskeren uden for feltets top-20. Som forsvarende VM-sølvvinder kørte Thomas sig overbevisende tilbage i feltets top-10, men nåede ikke længere end ottendepladsen.

Thomas Kjer Olsen blev dermed nummer syv på dagen og rykker tilbage på femtepladsen i den samlede VM-stilling. Han er dog indstillet på at give den fuldt gas ved sidste VM-afdeling på søndag, der samtidig bliver danskerens sidste afdeling i MX2-klassen, inden han rykker op i den øverste VM-klasse næste sæson:

En skuffende dag efter at slutte som samlet nummer to sidste weekend. Jeg var meget tilpas på min maskine og jeg har virkelig nydt at køre på banen her, så dagens resultat var ikke det, jeg gik efter. Mit styrt i andet heat kom udelukkende af, at jeg var for aggressiv, så jeg er ret vred på mig selv over det. Jeg var bare en smule for utålmodig. Jeg har én afdeling tilbage på 250ccm, så jeg ser frem til at slutte med manér på søndag, udtalte Thomas Kjer Olsen efter løbet.

Den sidste afdeling køres på søndag og kan ses på Dplay.

Læs mere om løbet, stillinger og find billeder hos MXGP