Haarup henter sjettepladsen i MX2

Foto: Kawasaki

Mikkel Haarup startede første MX2-afdeling af VM uheldigt med et styrt. Alligevel lykkedes det danskeren at hente en overbevisende sjetteplads.

Mikkel kom ud fra gaten som et lyn i første heat og placerede sig tig tidligt i feltets top-10, og derfra kæmpede danskeren ihærdigt på at forbedre sin position. I anden omgang var han i kamp om placeringen som nummer syv, som han indtog, indtil baghjulet skred ud for danskeren og resulterede i et styrt. Han faldt nogle placeringer tilbage og kæmpede resten af heatet for at ende på ottendepladsen.

I andet heat var danskeren på pletten igen med en god start med flere imponerende overhalinger fra 11. pladsen til syvendepladsen allerede i femte omgang. Mikkel gik benhårdt efter sjettepladsen, men måtte se sig slået med kun 1 sekund ved mållinjen. Samlet var indsatsen, og trods et styrt, stadig nok til at sikre den samlede sjetteplads på dagen.

– Vi lavede et par fejl lørdag, men foretog nogle gode justeringer til mit set-up til søndag, og selvom jeg startede helt udefra, fik Steves maskine mig ind i første sving og ind i top-10. Jeg havde to gode heat med nogle gode dueller og gik virkelig efter det. Jeg kan lide banen her. Den er meget teknisk med gode riller. Jeg har rykket min base hjem til Danmark i år og jeg føler, at jeg har bedst mulighed for at forberede mig og træne der, og så kan jeg bedre slappe af på min fridage, mens Steve kan fokusere på maskinen, uden at jeg går i vejen for ham. Jeg er virkelig glad for samarbejdet og det virker godt. En sjetteplads er en god start på sæsonen og jeg føler, at det kun er begyndelsen og at jeg har mere i mig, fortæller Mikkel Haarup.