Hans Nielsen: Danmark har gode chancer i Vojens

Foto: SportXpress

Når der skal køres om hold-VM-titlen i speedway i Vojens, har Danmark gode chancer ifølge landstræner Hans Nielsen. Han tror på en hjemmebanefordel til FIM Speedway of Nations.

Der bliver kul på, når verdens største speedwaybegivenhed, FIM Speedway of Nations, rammer Vojens Speedway Center i dagene 27.-30. juli med hele fire dage i træk med VM-løb. Landstræner Hans Nielsen tror også på, at danskerne kan gøre deres til at hæve temperaturen. (Se det danske hold her)

– Det er fantastisk, at vi har hjemmebane til så stort et event, og det betyder jo, at vi er seedet til både finalen for U21 om fredagen og finalen for seniorer om lørdagen. Så har vi elimineret den risiko, der altid er i forhold til kvalifikation, og der er nogle af de andre store nationer, der skal ud at kæmpe for det, siger Hans Nielsen, der tror, at talstærk dansk opbakning kan være med til at veksle sidste års bronzemedaljer til sjovere metal.

– Vojens er lige midt i et rigtigt stærkt speedwayområde, og jeg tror på, at der er mange, der vil tage ud og støtte de danske kørere. Det betyder helt sikkert noget for os, og vi kan kun håbe på stor opbakning. Det giver os alle et boost, når vi har mange danske fans i ryggen, og jeg tror på, at vi får en stor oplevelse på hjemmebane i Vojens, siger Hans Nielsen, der glæder sig til at indtage banen hos Vojens Speedway Center.

Se alle SON løb

Du kan se SON på Discovery+, og finde highlights, artikler m.m. på eurosport.dk/speedway/

Fakta – VM for par (SON):

Billetsalg – klik her

FIM Speedway of Nations køres d. 27.-30. juli hos Vojens Speedway Center.

SON blev flyttet til Vojens, da Esbjerg Motorsport blev forhindret i at afvikle løbene.

Danmark er seedet direkte i lørdagens finale, mens de øvrige nationer skal kæmpe om pladserne i to afgørende semifinaler onsdag og torsdag. Danmark er også seedet direkte i fredagens U21-finale.

Der udtages fem-mands trupper i både senior og U21 tre uger før finalerne, og seks dage før udtages de tre, der udgør det endelig hold. Fra dette år er der tre seniorer på senior holdet, hvor der sidste år var to og en U21-kører.