Hans Nielsen stopper som speedwaylandstræner

Foto: SportXpress

Hans Nielsen har valgt at stoppe som speedwaylandstræner ved udgangen af 2022. Det meddeler han til Danmarks Motor Union.

Hans Nielsen har en lang karriere bag sig som en Danmarks mest vindende topatleter; ikke kun inden for speedway men også internationale mesterskabstitler generelt.

De seneste seks år har han været landstræner for speedwayeliten under Danmarks Motor Union og hjulpet de danske kørere med at opnå mange store internationaler resultater. Men nu er tiden inde til at sadle om, fortæller Hans Nielsen:

– Mit liv har altid drejet sig om speedway og jeg kan være stolt af en rigtig flot karriere både som kører med 22 VM-titler og seks år som landstræner. Men jeg føler også, at tiden er inde til at skrue ned for gashåndtaget, så at sige, og lægge rollen som landstræner fra mig, mens passionen for sporten stadig er der.

– Jeg er også meget tryg ved at stoppe nu, for de seneste seks år har vi arbejdet hårdt og gjort Danmark til en førende nation inden for speedway. Fremtidsudsigterne for Danmarks speedwayelite er også meget lyse med tre grandprix-kørere i øjeblikket, der gør det godt, og så har vi en række talenter, som vil markere sig på topniveau indenfor de nærmeste år.

Formanden for Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch, respekterer landstrænerens beslutning og takker samtidig for det gode samarbejde:

– Hans Nielsen har gjort et fantastisk arbejde med vores speedwayelite, og vi vil savne Hans på landstrænerteamet. Men jeg har selvfølgelig fuld forståelse for hans ønske om at træde ud af rollen som landstræner. På vegne af Danmarks Motor Union, landsholdskørerne og hele speedwaysporten skal der lyde en kæmpe tak til Hans Nielsen for hans arbejde og resultater.

– Nu vil vi i DMU internt og sammen med Team Danmark drøfte fremtidsplanerne for vores elite-setup, så vi finder den optimale løsning for dansk speedway, afslutter Jørgen Bitsch.