Hilsen fra SU Classic: Dansk Classic Cross har fuld fart på

Dansk Classic Cross (DCC) har taget hul på sensommerens løb, indenlandske som udenlandske.

DM serien blev i år startet op i Børkop, så gik turen til Hedeland, desværre blev løbet i Vordingborg aflyst grundet helt utroligt meget regn. Efter sommerferien har DCC været forbi på Mors, endnu en klub og bane, der havde gjort meget ud dagen og af bane præparering. Finalen bliver kørt i Kolding den 24-09, hvor vi også holder afslutning på sæsonen, i bedste DCC ånd.

Cemar turneringen med 3 løb fordelt på Tyskland, Danmark og Linkøping i Sverige er afsluttet, og med topresultater til Danmark, se mere på: www.classicmx.se

I weekenden d. 27-28 aug. har vi haft 3 mand til VMXDN på Foxhill England, hvor det var de nyere EVO-klasser, der deltog. Desværre var der knubs og skrammer og beskadiget materiel til de danske Vikinger.

VMXDN er i år splittet op i 2 løb, Foxhill med de nyere EVO-klasser (Super Evo/Ultra Evo osv) og legendariske Farleigh Castle med Twin Shock og tildels EVO-klasserne. Til trods for opdelingen er der mere en fuld bom i klasserne ved hvert løb; en stor, stor oplevelse at være med til.

Vi har 10 mand, der deltager i VMXDN på Farleigh den 10-11 sep. Et Team JYDE hold, og Et Team Sjællandsk hold, bestående af blandet Twinshock og EVO. I begge omtalte løb deltager både tidligere VM’ere, og mange tidligere VM-kørere. Så der er masser af kamp til stregen og rigtig godt race.

Den 17-09 går det løs for vores Classic kørere med cykler op til pre74 i Culitzsch Tyskland, hvor dette års Classic Moto Cross des Nation bliver afviklet. Det er et løb, vi har manglet de sidste par år grundet corona.

Vi stiller med ikke færre end 4 hold ud af 5 mulige, 4 mand på hvert hold. Klasserne er inddelt efter deltagerens alder og er som flg. :30+/60+/66/og 72+.  Vi har i år fået sat 4 stærke og gode hold, hvor holdlederen ser muligheder for podiepladser. Se mere om hold sammensætning på:  classiccross.dk

På holdet 72+ deltager Danmarks ældste motocross kører Jimmy Smed, der på løbsdagen bliver 85 år. Jimmy har i år bl.a. deltaget i ECMO (classicmotorsport.eu) EM serien rundt i Europa, hvor han sammenlagt blev nr. 12 ud af 33 deltagere. En anden af vores hurtige classickørere Cai Larsen blev i øvrigt sammenlagt nr. 3. Løbene blev afholdt i Tjekkiet, Holland og finalen i Italien. Efter Italien var Jimmy lige omkring Frankrig til et åbent løb, hjem til Danmark for at slå græsplænen, og weekenden 03-04 sep., kører han et traditions rigt classicløb i Lugnore i Schweiz, hjem igen, og så til Classic Moto Cross des Nation den 17-09 i Tyskland.  Og derefter DM Classic finalen. Hvem siger, man ikke er aktiv crosskører, bare fordi man bliver 85 år. Godt gået Jimmy. Der er noget for ungdommen at se op til.

For lige at krydre sæsonafslutning af med de internationale løb, er der en flok der drager til Arco Di Trento i Italien den 15-16 okt. Der bliver der kørt Moto Cross des Nation for 50cc, samt åbent løb for andre Classic klasser. Jo DCC kørerne kommer rundt i verden og forsvarer de danske farver.

I DCC generelt er der en rimelig god tilslutning til vores løb, der er både tilgang af nye, men desværre også afgang. Coronaen har som i andre sportsgrene også haft indflydelse på Classic, samt at vi pt. oplever stigende transportomkostninger, som vi aldrig før har set.

Der er meget aktivitet af kommende deltagere, der roder med et projekt, de prøver at finde reservedele til i håbet om, at kan komme med til Classic løbene på lige netop den cykel, de kørte på, da de var lidt yngre.

I øvrigt påtænker DCC at åbne op for en ny klasse i sæson 2024. En såkaldt EVO+ klasse, hvor det er cykler fra årg. 1996 til 2002. ”Jamen så bliver det da for nyt”… Nej; en cykel fra 2002 er 20 år gammel i dag og måske 22 år gammel, inden klassen er en realitet. Vi skriver dette for at mærke interessen for denne klasse.

DCC ønsker vores egne classickørere en fortsat god sæson, og til hele Danmarks crossfolk selvfølgelig også en fortsat rigtig god sæson.

På vegne af DCC
Fmd. Kurt Vad
Dansk Classic Cross; Det er os der oser af god stemning!