Sæsonstatus: Ka-du-zz’e i bakspejlet? – Pressemeddelelse fra Kaduuz Racing

2019 står allerede på hjørnet og venter på sporvognen videre, imens det nye årti så småt sparker træskoene af på trappen – klar til at slå sig ned. Men inden vi kommer så langt, blæser en serpentin, styrker os med Faxe Kondi fra lommelærken, og ellers tager arbejdshandskerne på igen, så skal vi lige kigge tilbage på sæsonen der gik.

For det er en herlig sæson der forlader os, med masser af gyldne øjeblikke! Og ikke mindst en sæson, der for nyligt kulminerede, da Kaduuz Racing blev nomineret til prisen som Årets MC Team, til Dansk Motorsport Award 2019! (Skal det være et motocross-team der vinder den? Ja da! Du kan stemme lige her: http://pack.to/dma)

Som altid bød sæsonen dog på lidt af hvert, og Kaduuz Racing var igen igennem hele følelsesregistret på vejen – med alt hvad det indebærer af nye løjer, ræs, og gult gavtyveri fra den gule armé. For der var flere gode ting at spore. A-DM bød i år på seks afdelinger, og selvom der også var uheld på vejen, så gjorde Thomas Rasmussen og Rasmus Johansen det flot, i henholdsvis MX2 og MX1-klassen. Rasmus viste ved flere lejligheder at han hører til helt i toppen – især på det hårde underlag – ligesom Thomas høstede sin første top-3 heatplacering nogensinde undervejs. Der var mange ting at tage med for de to, og de glæder sig da også til at vende tilbage til Kaduuz Racing i 2020, for at fortsætte hvor de slap!

Rasmus Johansen: ”Jeg følte at jeg var godt forberedt til sæsonen 2019, og jeg kørte også mange gode heat. Jeg har været oppe og føre nogle omgange, og det har været super fedt! Men jeg brækkede også et kraveben midt på sæsonen, så jeg missede en afdeling. Så på den måde har det været lidt blandet også, kan man sige. Jeg kom tilbage og kørte i Aalborg, dog kun på halv kraft, men jeg synes jeg fik sluttet godt af i Svendborg og Sønderborg! Endte vistnok som 9’er samlet, så det var egentlig okay efter omstændighederne. Jeg glæder mig meget til at sæsonen starter igen, for jeg elsker at køre cross! Så simpelt er det egentlig. Jeg prøver og forberede mig så godt som jeg overhovedet kan, men efter jeg har fået to fantastiske drenge, så er dagsordenen lidt anderledes. Men jeg gør alt hvad jeg kan for at blive så klar som muligt, og det skal nok blive godt, med den skønne kæreste jeg har, ligesom at min familie også gør hvad de kan for at hjælpe mig. Og selvfølgelig hele Kaduuz Racing! Så jeg glæder mig til 2020!”

Thomas Rasmussen: ”Min sæson er sådan set gået over al forventning! Jeg sluttede DM som samlet 5’er, så det er jeg rigtig stolt af. Sæsonen har budt på fede kampe og fights hele året, og det er jo noget af det man altid lærer noget af og synes er sjovt! Jeg har været så tæt på podiet som man kan komme to gange i denne sæson, og det har selvfølgelig været lidt af en mundfuld. Det er både bittert og spændende, når det kun har været minimale ting der har adskilt mig og pokalerne! Jeg har desuden været i udlandet og prøve kræfter med de større serier et par gange i år! Det har været super sjovt og lærerigt, så det ville jeg ikke have været foruden. Jeg ved nemlig derfor klart hvor min svage side ligger, og hvor jeg skal lægge mit fokus til næste år. Så jeg er glad, efter et fantastisk gult år!”

Det har dog ikke kun været på de store cykler, at Kaduuz Racing har markeret sig. For også i 85-klassen har der været gult i toppen, da Jonas Stub Buch har vist flaget, og sørget for at vise sin RM85 frem! Og det har han gjort på fornem vis! For eksempel med en stærk top-5 placering i kampen om DM, og så ikke mindst med en sublim sejr til Hold DM. Næste år rykker Jonas op på en større cykel, men han kommer stadig til at tørne ud for Kaduuz Racing.

Jonas Stub: ”Jeg synes at min sæson i år er gået virkelig godt, med en femteplads til DM og en førsteplads til Hold DM. Til næste år glæder jeg mig til næsten alt! At jeg skal køre med til A-DM, at køre med de hårde drenge og selvfølgelig til at holde under teltdugen, sammen med de andre for Kaduuz Racing. Jeg har ikke rigtig noget mål endnu, da det er første år i den større klasse, men jeg håber på at få et fedt og lærerigt år, og til sidst at ende i den gode ende! Jeg har været virkelig glad for at køre 85 under Kaduuz’ vinger, og jeg er glad for, stadig at være en del af holdet!

Det var dog ikke kun de unge der fik lov at lade de gule flag blafre over motocross-Danmark i 2019! For også de grå gule, tog pokaler og fik alle i lejren til at sejle op ad åen, med deres høster i den forgangne sæson. Kim Alex Olsen hjemtog endnu et DM til samlingen, da han i suveræn stil, erobrede titlen som dansk mester i OB 50+ klassen, ligesom han også føjede en ”ny” titel til samlingen. Ny, fordi han tog et dansk mesterskab i Classic Cross på en RM125 – ikke så ny, fordi han om nogen er synonym med den cykel, og har været det på den flotte side af 30 år.

Men der var mere at komme efter – og flere legender på spring – for en af Danmarks bedste og mest ferme crosskarle igennem tiderne, Søren B. Mortensen – snuppede nemlig også titler til Kaduuz Racing, og til sit i forvejen imponerede CV. Manden, der først for nylig mistede sin rekord som den der havde deltaget flest gange ved Motocross of Nations, tog nemlig en DM-titel i Classic Cross, i klassen EVO 50+ – klassen hvor han også tog en fornem medalje til EM i år.

Og når vi nu er ved det, så skal der også slås lidt på tromme for teamchef, Ronnie Stormly, der ligeledes kunne lade sig kåre som dansk mester i Classic Cross, i Twin Shock 50-. Så derfor er det da også meget passende, at lade Ronnie slutte årets status af.

Teamchef, Ronnie Stormly: ”Det har alt i alt været en fantastisk sæson. Jeg føler at vi har samlet folk på tværs af klasser og aldre, og prøvet at få det integreret til et sammentømret team. Det handler om at have det sjovt sammen og støtte hinanden, og det føler jeg at vi er kommet i mål med endnu engang. Vi prøver at være et sted der fokuserer på alle dele af motocross – alle klasser og størrelser – og det er heldigt at Suzuki deler vores filosofi. Vi har desuden haft god support i PSE Parts og vores andre sponsorer, der har været med til at bære projektet. Drengene har gjort det virkelig godt. Det kan jeg ikke sige nok. Der har været gejst og fightervilje hele vejen rundt, og jeg ser det som om at alle har udviklet sig i den rigtige retning. 2020 byder på nye udfordringer, men opskriften bliver nogenlunde den samme. Det har virket godt i mange år. Jeg vil derfor gerne lige benytte lejligheden til at sige tak til alle der hepper på os og støtter os. Det kom lidt som en tyv om natten, at vi modtog nomineringen til DMA, men det er en nominering som alle der har været en del af Kaduuz Racing igennem årene, har del i. Vi er oppe imod et felt af kompetente modstandere, så indtil videre holder vi os bare til at være ydmygt stolte.

Første udfordring i 2020, bliver det årlige supercross i Herning, hvor Kaduuz Racing skal forsøge at gøre svendestykket fra i år efter. Her sikrede den franske lejesvend, Charles Lefrancois, nemlig Kaduuz Racing sejren. En perfekt start på en fantastisk sæson. Ses vi i Herning? Og på banerne?

Selvfølgelig gør vi det! Kom bare an, 2020!