Kan Danmark hente afgørende EM-point?

Foto: SportXpress

Tredje afdeling af EM i speedway køres lørdag, hvor Leon Madsen og Mikkel Michelsen i øjeblikket kæmper om podiepladserne. De to danske frontkørere samt Nicki Pedersen har alle gode chancer for at hente afgørende point på banen i Polen.

Leon Madsen og Mikkel Michelsen ligger stadig lunt i svinget for at hente guldet hjem til Danmark ved EM i speedway. Leon havde sine udfordringer ved seneste løb med smerter i knæet og overvejelser om at trække sig fra løbet. Heldigvis fortsatte han og hentede en andenplads ved anden EM-afdeling samt vigtige point.

Lige nu ligger Leon Madsen på en samlet andenplads med landsmanden Mikkel Michelsen på tredjepladsen. Spørg man landstræner Hans Nielsen, kan de danske fans se frem til et godt løb fra danskerne på lørdag:

– Danskerne har klaret sig godt indtil videre, men også mødt udfordringerne undervejs. Både Leon og Nicki har været skadet, og anden afdeling på den kortere bane i Guestrow lagde et større pres på dem fysisk, da man skal bruge kroppen og benene meget mere i de kompakte sving.

– Så det var en stor bedrift på aftenen, at Leon kørte sig til en andenplads. På lørdag er banen større og bredere, som passer bedre til danskernes kørerstil, så her kan både Nicki, Leon og Mikkel gøre det rigtig godt. Samtidig har vi set en Patrick Hansen, der som EM-debutant har forbedret sig til hvert løb.

Danmark mod Polen

Polen har i øjeblikket indtaget første- og fjerdepladsen ved EM, mens Leon Madsen og Mikkel Michelsen ligger på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Med den aktuelle pointfordeling vil EM-medaljerne sandsynligvis blive fordelt mellem Danmark og Polen.

– Piotr Pawlicki og Patryk Dudek har gjort det rigtig godt ved EM, men det er ganske få point, der adskiller de danske og polske kørere i toppen. Men danskerne har været rigtig stabile trods udfordringer, og på lørdag vil de have flere fordele end ved det forrige løb. Og hvis danskerne får helt styr på starterne på lørdag, tror jeg godt, at vi kan forvente en guldmedalje og en yderligere EM-medalje til Danmark i år, afslutter Hans Nielsen.

SEC bliver sendt på Discovery/Eurosport

SEC-kalender:
  • Runde 3: Gdansk (PL) – 03.07.21
  • Runde 4: Rybnik (PL) – 10.07.21