DMU’s licenser

Nedenfor finder du svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende DMU’s licenser samt beskrivelser af klubbernes ansvar for, at deres medlemmer har gyldigt licens og medlemskab.

Licens til kørere

Nye medlemmer i jeres klub kan være i tvivl om rækkefølgen ved indmelding i DMU, samt hvilket kørerlicens, de skal købe.

Start med at minde nye medlemmer om, at deres medlemskab skal være betalt og registreret i DMU’s medlemsystem, før de kan købe et kørerlicens. Derefter er det enormt vigtigt, at man tager sit nye medlem under armen og hjælper med at finde det rette licens til vedkommende.

Under de enkelte sportsgrene kan I finde oversigter med licenser i forhold til alder, motorklasse og pris. Det er meget vigtigt, at klubbens bestyrelse har overblik over DMU’s licensstruktur, så man kan hjælpe sine medlemmer.

Læs mere under Medlemskab & licens

Klubben får et nyt medlem – hvordan opretter du det nye medlem?

Du logger ind i medlemssystemet med brugernavn og kode – https://fs.dmusport.dk/log-ind

 1. Tjek om medlemmet allerede findes i medlemsystemet – via ”Indmeld medlem”-ikonet. Her kan du søge på enten navn, licensnummer eller fødselsdato. Hvis medlemmet findes, opretter du medlemskabet.
  Hvis medlemmet allerede har en stamklub, skal du kontakte stamklubben eller DMU, så stamklubmarkeringen kan flyttes til den nye klub.
  – Er medlemsskabet til stamklubben aktivt, skal stamklubben kontaktes.
  – Er medlemsskabet til stamklubben udløbet, kan DMU fjerne markeringen.
 2. Hvis medlemmet ikke findes, skal han/hun oprettes i medlemssystemet – via ”Opret nyt medlem”- ikonet.

Klubcykellicens

En DMU-tilsluttet klub kan løse en klubcykellicens, som giver klubben mulighed for at tilbyde interesserede en prøvetur. Alle DMU-klubber har som udgangspunkt ét klubcykellicens. Ønskes flere, kan disse tilkøbes enkeltvis.

I forbindelse med prøvekørslen påhviler det træningslederen at sikre, at motorcyklen opfylder det gældende tekniske reglement. Køreren skal hertil udfylde en kort formular, hvor denne påtager sig ansvar ved material- og personskade.

Kun kørere uden licens i DMU kan gøre brug af en klubcykellicens. Der må ikke deltages i nogen form for tidtagning, anden konkurrence, eller træningskørsel med samlet start.

Antallet af klubcykellicenser bestemmer, hvor mange der kan prøvekøre samtidigt: Der må være én person på jeres bane pr. klubcykellicens.

Klik her – for at finde formularen, som prøvekøreren skal udfylde.

Licenser til officials

DMU’s official-licenser er kun gyldige, når licensindehaveren også har et gyldigt klubmedlemsskab.

Official-licenserne vil ofte ikke skulle fornys, da mange af licenstyperne har en ubegrænset løbetid. Til gengæld skal licensindehaverens medlemskab i en klub fornys på årlig basis, for at licenset er gyldigt.

Se en oversigt over DMU’s official-licenser her

Frigivelse af udenlandske kørere

Hvis jeres klub har optaget et medlem med statsborgerskab i et andet land end Danmark, der ønsker at købe et kørerlicens, så SKAL køreren have en frigivelse fra motorforbundet i sit pågældende hjemland, som giver tilladelse til, at vedkommende må tegne licens i Danmark. Kontakt DMU’s sekretariat på dmu@dmusport.dk, hvis jeres klub har fået et medlem med et andet statsborgerskab end dansk.

Køb klubmedlemskab online

DMU har oprettet en online-portal, hvor man kan købe klubmedlemskab. Som DMU klub har man mulighed for at blive oprettet i systemet og gøre det nemmere for ens medlemmer at købe samt fornye sit klubmedlemskab.

Link til køb af medlemsskab 

EMC-program

DMU har lanceret EMC-programmet, som er et elektronisk tilmeldings- og registreringsprogram. Programmet er et værktøj til klubberne, som kan benytte det til elektronisk registrering af kørere, når der afholdes løb, samt når der skal oprettes lokale løb eller træninger, og der derfor er behov for registrering af kørere af hensyn til kommunernes krav til egenkontrol.
I forhold til registrering af kørere, så har alle DMU-licenskort fået indbygget en lille chip, som gør, at man skal køre licenskortet igennem en skanner, som så tjekker, om kortet er gyldigt, samt om køreren er på løbslisten.

Guide til EMC-program

Nedenfor følger en videoguide til, hvordan du downloader EMC-programmet, samt hvordan du benytter det. Inden du går i gang er der dog en række punkter, som skal være på plads.

 1. Det er kun dem, som skal bruge programmet, der er inviteret til dropbox-mappen, dvs. beregnere, løbsansvarlige osv. Er du derimod en af dem, som skal have adgang til programmet, så skriv en mail til dmu@dmusport.dk og bed om adgang til dropbox-mappen.
  Har du ikke dropbox, så skal du oprette dig som bruger. Det gør du ved at gå ind på www.dropbox.com og oprette dig (sign up). Dropbox-mappen hedder ”Moto Sport 2012”.
 2. Du skal, udover at downloade EMC-programmet, have følgende redskaber for at bruge programmet.
  a. En computer med internetadgang (Du skal kun bruge internetadgang, når du downloader og opdaterer programmet – ellers kører programmet off-line).
  b. En EMC-skanner, som du kan købe via DMU’s kontor (skanneren koster 850 kr.). Denne skanner bruger du ved siden af computeren, som du kører licenskortet henover (Skanneren fungerer som en USB-nøgle, hvorfor du blot sætter den ind i computeren, ligesom du ville gøre med en USB-nøgle).

Til kørere med to eller flere licenskort

Har man i en sæson to eller flere licenskort, fordi man udøver flere sportsgrene under DMU, så er det kun ét af kortene, der kan bruges til EMC-programmet, uanset om det er den korrekte sportsgren, der fremgår på kortet. Dét kort, hvor kort-id på licenskortet matcher kort-id i medlemssystemet, skal benyttes til EMC-programmet. Kort-id står i højre side lodret på licenskortet.