Tilbage

DMU’s licenser

Nedenfor finder du svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende DMU’s licenser samt beskrivelser af klubbernes ansvar for, at deres medlemmer har gyldigt licens og medlemskab.

Licens til kørere

Nye medlemmer i jeres klub kan være i tvivl om rækkefølgen ved indmelding i DMU, samt hvilket kørerlicens, de skal købe.

Start med at minde nye medlemmer om, at deres medlemskab skal være betalt og registreret i DMU’s medlemsystem, før de kan købe et kørerlicens. Derefter er det enormt vigtigt, at man tager sit nye medlem under armen og hjælper med at finde det rette licens til vedkommende.

Under de enkelte sportsgrene kan I finde oversigter med licenser i forhold til alder, motorklasse og pris. Det er meget vigtigt, at klubbens bestyrelse har overblik over DMU’s licensstruktur, så man kan hjælpe sine medlemmer.

Læs mere under Medlemskab & licens

Klubben får et nyt medlem – hvordan opretter du det nye medlem?

Du logger ind i medlemssystemet med brugernavn og kode – https://fs.dmusport.dk/log-ind

 1. Tjek om medlemmet allerede findes i medlemsystemet – via ”Indmeld medlem”-ikonet. Her kan du søge på enten navn, licensnummer eller fødselsdato. Hvis medlemmet findes, opretter du medlemskabet.
  Hvis medlemmet allerede har en stamklub, skal du kontakte stamklubben eller DMU, så stamklubmarkeringen kan flyttes til den nye klub.
  – Er medlemsskabet til stamklubben aktivt, skal stamklubben kontaktes.
  – Er medlemsskabet til stamklubben udløbet, kan DMU fjerne markeringen.
 2. Hvis medlemmet ikke findes, skal han/hun oprettes i medlemssystemet – via ”Opret nyt medlem”- ikonet.

Klubcykellicens

En DMU-tilsluttet klub kan løse en klubcykellicens, som giver klubben mulighed for at tilbyde interesserede en prøvetur. Alle DMU-klubber har som udgangspunkt ét klubcykellicens. Ønskes flere, kan disse tilkøbes enkeltvis.

I forbindelse med prøvekørslen påhviler det træningslederen at sikre, at motorcyklen opfylder det gældende tekniske reglement. Køreren skal hertil udfylde en kort formular, hvor denne påtager sig ansvar ved material- og personskade.

Kun kørere uden licens i DMU kan gøre brug af en klubcykellicens. Der må ikke deltages i nogen form for tidtagning, anden konkurrence, eller træningskørsel med samlet start.

Antallet af klubcykellicenser bestemmer, hvor mange der kan prøvekøre samtidigt: Der må være én person på jeres bane pr. klubcykellicens.

Klik her – for at finde formularen, som prøvekøreren skal udfylde.

Licenser til officials

DMU’s official-licenser er kun gyldige, når licensindehaveren også har et gyldigt klubmedlemsskab.

Official-licenserne vil ofte ikke skulle fornys, da mange af licenstyperne har en ubegrænset løbetid. Til gengæld skal licensindehaverens medlemskab i en klub fornys på årlig basis, for at licenset er gyldigt.

Se en oversigt over DMU’s official-licenser her

Frigivelse af udenlandske kørere

Hvis jeres klub har optaget et medlem med statsborgerskab i et andet land end Danmark, der ønsker at købe et DMU kørerlicens, så SKAL køreren have en frigivelse eller en officiel accept fra motorforbundet i sit pågældende hjemland, som giver tilladelse til, at vedkommende må tegne licens i Danmark.

FIM’s regler pålægger DMU at sikre, at en udenlandsk kører har fået tilladelse fra deres ”egen” motorunion til at tegne licens i DMU.

Med egen motorunion menes den union i det land, hvor køreren har sit statsborgerskab. En polak skal derfor have tilladelse fra den polske union og en nordmand fra den norske union. Tilladelsen skal også indhentes, selv hvis køreren aldrig har været registreret i unionen i sit hjemland.

Reglen skal sikre, at kørere ikke bare kan rejse til et andet land og indløse licens, hvis de pga. gæld eller andre forhold er ekskluderet fra deres egen union.

Det er kørerens ansvar at fremskaffe denne tilladelse, som i daglig tale kaldes en ”Release” eller ”Freigabe” hos sin egen motorunion. Har køreren ikke tidligere haft licens i forbundet i sit hjemland, skal køreren stadig indhente en form for officiel accept herfra.

Sekretariatet beder klubberne om hjælp med, dels at de udenlandske kørere får denne information, men også hjælper med, at dette bliver gjort.

Tilladelsen er gyldig fra udstedsdato og frem til den 31. december samme kalenderår. Den skal således fornyes hvert år.

Tilladelsen skal fremsendes til DMU’s kontor ved licensløsning.

Speedway: Udenlandske kørere i turneringen:

Rent licensmæssigt er der to muligheder, når udenlandske kørere skal deltage i matcher i DT.

 1. De kan deltage på deres nationale (tyske, hollandske mv.) -licens, samt en starttilladelse fra deres union. Den danske klub skal købe et turneringscertifikat til køreren. Certifikatet er udelukkende et gebyr på udenlandske kørere og det koster kr. 500,- DTC bestilles direkte på DMU’s kontor.
 2. Vælger køreren at deltage i DT på et DMU-licens, så kræver det, at vedkommende får en release fra sin union som tilladelse til, at vedkommende tegner licens i DMU. (Se ovenfor).

Køb klubmedlemskab online

DMU har oprettet en online-portal, hvor man kan købe klubmedlemskab. Som DMU klub har man mulighed for at blive oprettet i systemet og gøre det nemmere for ens medlemmer at købe samt fornye sit klubmedlemskab.

Link til køb af medlemsskab 

EMC-program

DMU har lanceret EMC-programmet, som er et elektronisk tilmeldings- og registreringsprogram. Programmet er et værktøj til klubberne, som kan benytte det til elektronisk registrering af kørere, når der afholdes løb, samt når der skal oprettes lokale løb eller træninger, og der derfor er behov for registrering af kørere af hensyn til kommunernes krav til egenkontrol.

I forhold til registrering af kørere, så kan alle licenser vises med en stregkode i DMU’s app. Koden skannes og programmet tjekker om kortet er gyldigt, samt om køreren er på løbslisten.

Guide til EMC-program

Nedenfor følger en videoguide til, hvordan du downloader EMC-programmet, samt hvordan du benytter det. Inden du går i gang er der dog en række punkter, som skal være på plads.

 1. Det er kun dem, som skal bruge programmet, der er inviteret til dropbox-mappen, dvs. beregnere, løbsansvarlige osv. Er du derimod en af dem, som skal have adgang til programmet, så skriv en mail til dmu@dmusport.dk og bed om adgang til dropbox-mappen.
  Har du ikke dropbox, så skal du oprette dig som bruger. Det gør du ved at gå ind på www.dropbox.com og oprette dig (sign up). Dropbox-mappen hedder ”Moto Sport 2012”.
 2. Du skal, udover at downloade EMC-programmet, have følgende redskaber for at bruge programmet.
  a. En computer med internetadgang (Du skal kun bruge internetadgang, når du downloader og opdaterer programmet – ellers kører programmet off-line).
  b. En stregkode-skanner, der kan købes via DMU’s kontor til 200 kr. så længe lager haves (ellers kan man tage kontakt til DMU’s kontor for at få hjælp til at købe en skanner). Denne skanner bruger du ved siden af computeren. Skanneren fungerer som en USB-nøgle, hvorfor du blot sætter den ind i computeren, ligesom du ville gøre med en USB-nøgle.