Knækket kæde kostede dansk podieplads

Foto: Lars Schröer
Tekst: Jacqueline Seidlitz
Oversat af Sören Steno

Foran 4500 tilskuere på Leineweberring i Bielefeld kæmpede 23 deltagere om de 12 kvalifikationspladser til VM på langbane Challenge i det franske Marmande. Danmark var repræsenteret med Kenneth Kruse Hansen og Jakob Bukhave.

Med sommerlig temperaturer på 23 grader på den 700 m lange græsbane var det for deltagerne en temmelig støvet affære at køre omgangene. Jakob Bukhave begyndte løbet med en heatsejr. I sit andet heat fik han med en andenplads efter tjekken Josef Franc tre point ind på kontoen.

Med en ny sejr i sit tredje heat lå han i mellemtiden i føring af løbet. I sit fjerde heat kom han desværre dårligt fra start, men kæmpede sig dog til et point. Med et samlet pointtal på 12 lå han til en plads på podiet.

I sit sidste heat lå han igen i førerposition, men pga. en ujævnhed i banen, knækkede hans kæde i den sidste kurve og han måtte udgå. Alligevel var hans 12 point nok til, at han med en niendeplads i løbet kunne kvalificere sig til Challenge-løbet.

Jacobs udtalelse efter løbet:

– Ved træningen først på dagen måtte vi ændre nogle ting på motorcyklen, da banen var temmelig ujævn specielt i svingene. Men efter disse ændringer fungerede alting. Jeg lavede gode starter og fandt god fart. I de første tre heat gik det hele virkelig godt.

– Så måtte jeg efter en dårlig start kæmpe hårdt omgang for omgang for at opnå ét point. Dermed var vi sikret en plads i Challenge. Efter at kæden knækkede, blev det i stedet for en andenplads til en niendeplads. Alt i alt var det en god dag. Jeg er tilfreds med min egen indsats og teamets indsats. Mine mekanikere gjorde et fint arbejde.

For Kenneth Kruse Hansen var kvalifikation mindre succesfuld. I hans første to heat sluttede han på andenpladsen og havde efter to heat sammenlagt seks point. I hans tredje heat blev det til to yderligere point. Desværre måtte han udgå af hans fjerde heat med maskinskade, og i hans sidste heat fik han ingen point. Han kom således med i alt otte point på en samlet 19. plads.

Kenneths udtalelse efter løbet på de sociale medier:

– Det blev en hård omgang på en meget grippy Bielefeld bane. En 19. plads ud af 23 kørere, desværre fik jeg problemer med skaden fra sidste sæson, så jeg måtte kæmpe mig igennem de sidste par heats. En stor tak til hele mit team, mine sponsorer og min familie for den store opbakning. Nu skal vi hjem og have undersøgt omfanget af skaden og se, om vi kan træne det væk.

Tilskuerne så en overlegen verdensmester Romano Hummel. Efter en ikke så optimal start lå den 23-årige hollænder lige pludselig bagerst, men han kæmpede sig dog op på en tredjeplads. Med samlet 18 point og samtidig den hurtigste på løbsdagen stod manden fra Groningen helt øverst på skamlen.

Andenpladsen skulle efter omkørsel afgøres mellem tjekken Martin Malek og Mika Meijer fra Holland. Efter skiftende føringer sejrede Malek efter de fire omgange.

Kvalificrede kørere til langbane VM-Challende i Marmande (F)
  1. Romano Hummel (NL) 18 point., 2. Martin Malek (CZ) 17+4, 3. Mika Meijer (NL) 17+3, 4. Josef Franc (CZ) 16, 5. Stephan Katt (D) 14, 6. Charley Owell (GB) 14, 7. Andrew Appelton (GB) 13, 8. Hynek Stichauer (CZ) 13, 9. Jacob Bukhave (DK) 12, 10. Jörg Tebbe (D) 11+4, 11. Paul Cooper (GB) 11+3, 12. Christian Hülshorst (D) 11+2.
Udgået:
  1. Chad Wirtzfeld (GB) 11+1, 14. Jake Mulford (GB) 10, 15. Tero Aarnio (FIN) 10; 16. Thomas Valladon (F) 10; 17. Henry van der Steen (NL) 9; 18. Jens Benneker (D) 8, 19. Kenneth Kruse Hansen (DK) 8, 20. Jeromé Lespinasse (F) 5, 21. Danny Maaßen (D) 4, 22. Lukas Hromadka (CZ) 4, 23. Fabian Wachs (D) 4.