Landstrænerens rapport: Banen skabte problemer for Leon

Det var en mindeværdig aften i Vojens med godt 15.000 tilskuere, der virkelig vakte minder om speedwayens storhedstid og store oplevelser i Danmark. En stor succes for speedway på dansk grund, men en mindre god aften for de danske kørere.

Malurten i bægeret var desværre banen, som på aftenen ikke var velegnet til overhalinger. Den var egentlig rigtig fint forberedt til hurtig kørsel, hvilket man også så på aftenen endda med en ny banerekord.

Men man må nok bare se i øjnene, at man får bedre speedway på halv glatte baner med lidt bid på yder- og indersiden. Det så vi i hvert fald til SEC i Vojens, hvor banen netop var god til forbikørsler.

Det blev desværre ikke til det store danske resultat, og selvom mange så ud til at nyde stemningen på stadion, var der nok også nogle, der gik hjem med et blandet indtryk af speedway. Sportens potentiale for spænding nåede desværre aldrig sit højdepunkt i Vojens.

Netop banen var en af grundene til, at Leon Madsen havde sine udfordringer. Leon som jo netop er hamrende dygtig til forbikørsler, når banen tillader det – og det er hovedsageligt den evne, der har bragt ham i spidsen det meste af sæsonen og som publikum elsker at se.  Den tunge bane, kombineret med hans mange skader, gjorde det derfor ekstra svært for ham.

Leon forbereder sig nu på de sidste runder i Cardiff og Torun. Chancen er der stadig, selvom han er 11 point efter Zmarzlik og to point efter Emil. Man skal dog huske, at en top-3 også vil være rigtig fint i Leons første sæson som SGP-kører.

Niels Kristian Iversen gjorde også en udmærket figur med syv point ligesom Leon, hvor de begge endte lige uden for semifinalen. Han ærgrede sig over fejlen i sit første heat, hvor han stejlede en anelse ud af fjerde sving, der gav plads til Lindgren. Ellers havde han været videre til semifinalen.

Dertil var han ikke heldig med lodtrækningen, som gav ham to hvide hjelme – de dårligste startplaceringer på aftenen. Her er det ekstra vigtigt med en god lodtrækning, når overhalinger er svære.

Mikkel Michelsen havde en hård start på løbet med to sidstepladser fra hvid og gul, men kom godt igen med seks point i sit sidste tredje heat.

Positivt er, at med Zagar og Vaculik i top-8, så ligger Anders Thomsen faktisk til at blive fast kører i SGP i 2020. Puk er også kun fire point fra top-8, så hvis to af de tre kørere (Vaculik, Zagar, Puk) slutter i top-8, er Anders Thomsen med i 2020.

Next stop, Cardiff.