Mikkel Haarup: Jeg er stædig og vil være bedst

Foto: FullSpectrum.Media

Mikkel Haarup er Danmarks næste VM-håb i motocross. Sæsonen har budt på op og nedture, men på bare et år er Mikkel kommet et kæmpe skridt tættere på en VM-medalje.

Mikkel Haarups sæson blev skudt i gang med flere podieplaceringer ved VM i MX2-klassen. Han blev hurtigt en medaljekandidat, men så fulgte en række afdelinger med maskinproblemer.

Det har sat danskeren tilbage i den samlede stilling, men ambitionen om et godt resultat i år er slet ikke lagt på hylden.

– Jeg har tabt vigtige point, da min maskine er gået i stykker i flere afdelinger. Sagt på godt dansk er det selvfølgelig træls, for mit niveau har været rigtig højt og jeg har lagt side om side med de bedste. Men det skal ikke stoppe mig fra at gå benhårdt efter en top-5 placering i år, fortæller Mikkel Haarup, der i øjeblikket befinder sig på en samlet syvendeplads ved VM.

Arbejder hårdt for at nå sit mål

Mikkel har deltaget i motocross-VM i flere sæsoner, hvor han i 2021 fik en samlet 11. plads. Hans resultater i år med fire podieplaceringer indtil videre og en stabil position i top-3 har derfor været noget af et kvantespring.

Den danske elitekører er dog ikke selv overrasket over sin personlige udvikling:

– Jeg går altid efter at være den mest hårdtarbejdende på teamet og præstere 100%. Det ligger ikke til mig at komme fra en træning eller et løb med tanken, at jeg kunne have gjort det bedre. Selvfølgelig kan der altid ske fejl, men mit udgangspunkt er altid, at jeg ikke vil være skuffet over min egen indsats.

– Og så er jeg rigtig stædig og vil være den bedste, som nok er en stor fordel i en så krævende sport. Jeg træner hårdt for altid at være i topform, og faktisk synes jeg bedst om de sidste og hårdeste 10 minutter af et løb, som de fleste andre kørere hader, fortæller Mikkel Haarup, der regner med, at VM-guldet er indenfor rækkevidde i nærmeste fremtid.

Ude godt, hjemme bedst

VM i motocross slutter d. 4. september i Tyrkiet og det betyder ifølge Mikkel selv, at hans forberedelser til næste sæson starter allerede d. 5. september. Her skal der blandt andet arbejdes på bedre starter, teknikken på maskinen og styrketræning af benene.

Selvom forventningerne til årets resultat er blevet nedjusteret, så mener Mikkel, at han kan lære meget af sæsonen, mens han bogstaveligt talt vil holde fødderne godt plantet i den jyske muld.

– Det er ret atypisk, at jeg har valgt at bosætte mig hjemme i Danmark langt fra mit team. Venner og bekendte i sporten har da også grint lidt af, at jeg i vinters har trænet på en flad mark i det midtjyske, mens de danske baner var lukket. Men sæsonens resultater viser da, at det har virket meget godt, fortæller Mikkel Haarup smilende og slutter med sine forventningerne til næste sæson:

– Lige nu fokuserer jeg på resten af sæsonen, men jeg glæder mig også til min off-season, hvor jeg har en masse ting at arbejde med. Det er et enormt drive for mig, for mange andre topkørere peaker omkring min alder, mens jeg føler, at jeg stadig kan forbedre mig. Derfor tror jeg også på en VM-medalje i 2023.

Mikkel Haarup deltager i næste VM-afdeling d. 7. august i Sverige i Uddevalla, som kan ses live på Discovery+ gratis