Til Motocross
Til forside

Mikkel Haarup på podieplads ved VM-start

Foto: MXGP

VM i motocross blev skudt i gang i Argentina søndag, hvor danske Mikkel Haarup leverede en overbevisende start på sæsonen med en samlet tredjeplads i MX2-klassen.

Mikkel Haarup havde trods god fart også haft problemer ved kvalifikationsløbet lørdag, hvor et styrt satte ham tilbage og gav ham en startposition fra plads 19 ved første heat ved VM-løbet om søndagen.

Danskeren havde dog farten og rutinen med sig og kunne veksle den dårlige startposition til en femteplads i heatet.

Andet heat lagde Mikkel Haarup sig i front allerede ved startskuddet. Her kunne danskeren holde føringen gennem de første fire runder, inden han måtte overlade førstepladsen til tyske Simon Längenfelder, der kæmpede aggressivt og næsten sendte Mikkel i jorden.

Mikkel Haarup tog derfor andenpladsen i andet heat, hvilket gav ham en samlet tredjeplads på dagen og en placering som nummer fire i den samlede VM-stilling i MX2.

– Jeg kører på en ny maskine, så en podieplads er jo helt perfekt. Jeg synes ikke, man kan bede om meget mere særligt med lørdagens kvalifikationsløb taget i betragtning. Det gjorde det en smule sværere i dag, men vi vidste også, at farten var der til at komme i top-3. Så jeg er glad for, at jeg kunne vise farten og at teamet kunne vise maskinen frem her ved første afdeling, fortalte Mikkel Haarup efter løbet.

Næste afdeling af MXGP køres i Spanien d. 24. marts og kan ses live Discovery+