Til Speedway
Til forside

Mikkel Michelsen triumferer med sin første VM-sejr i Landshut

Foto: arkivfoto af Mikkel Michelsen – LPL Foto

Den 29-årige speedwaykører Mikkel Michelsen oplevede lørdag aften en af karrierens største triumfer, da han sikrede sig sin første grandprixsejr i VM-serien. Michelsen, der er forsvarende dansk mester, vandt det tyske grandprix i Landshut efter en dramatisk aften på banen.

For Michelsen var sejren en forløsning efter halvandet år med hård kamp. “Den har været ventet længe. Det har været et hårdt halvandet år. Jeg er lidt følelsesladet,” udtalte en rørt Michelsen til Ritzau efter sin sejr. “Jeg er bare så taknemmelig for alle, der har stået bag mig, selv når det ikke er gået godt. Denne her sejr er til alle dem.”

Med denne sejr indkasserede Michelsen 20 point til den samlede VM-stilling, hvor han nu ligger på en femteplads med 36 point efter sæsonens første tre grandprixer. Den anden danske deltager, Leon Madsen, ligger på en 11. plads med 22 point, mens polske Bartosz Zmarzlik fører med 50 point.

I finalen, hvor Michelsen startede i næstyderste bane, tog han føringen fra første sving og holdt fast trods hårdt pres fra den australske kører Jack Holder. På tredje omgang var det tæt på, at Holder skulle overhale, men Michelsen formåede at forsvare sin føring. På sidste omgang tog Zmarzlik andenpladsen fra Holder, der endte på tredjepladsen.

Vejen til finalen var heller ikke uden spænding. I semifinalen kæmpede Michelsen tæt med landsmanden Leon Madsen om den sidste finaleplads, mens Zmarzlik sikrede sig den første finaleplads suverænt. Michelsen trak det længste strå og sikrede sig finalepladsen, hvor han endte med at vinde.

Aftenen startede ellers ikke godt for Michelsen, der var pointløs efter sit første heat. Han kom dog stærkt igen med to sejre og to andenpladser i de efterfølgende heats, hvilket sikrede ham en semifinaleplads som samlet nummer fire.

Næste kapitel i VM-serien finder sted om to uger i Prag, når det tjekkiske grandprix skal afvikles. Med sin første grandprixsejr i bagagen er Michelsen klar til at fortsætte kampen om VM-titlen.