Nicki Pedersen bliver ny Speedwaylandstræner

Nicki Pedersen bliver Danmarks nye landstræner i speedway med et klart mål om at gøre Danmark til en af de helt store speedwaynationer.

Nicki Pedersen indtager landstrænerposten som tidligere individuel verdensmester og nuværende aktiv top-kører. Dermed bringer han en masse erfaring med sig fra en lang speedwaykarriere, der vil komme de danske landsholdskørere til gode.

– Jeg har selv arbejdet mig op gennem rækkerne og prøvet kræfter med stort set alt indenfor sporten på højeste niveau. De erfaringer vil jeg nu kunne give videre til den næste generation og hjælpe dem med at navigere i deres karriere og udvikling, fortæller Nicki Pedersen.

Ambitionen og viljen skal være der

Nicki Pedersen lægger ikke skjul på, at Danmark i øjeblikket har nogle særdeles dygtige kørere i elite- og ungdomsrækkerne. Der er et kæmpe potentiale, men det er ikke nok, hvis Danmark skal endnu længere frem i speedwaysporten.

– Ambitionen og viljen skal være der hos kørerne for at nå til tops. Det er noget af det vigtigste at holde fast i som landsholdskører. Som landstræner skal jeg kunne mærke, at de forfølger deres egne ambitioner, og med det på plads kan jeg både coache dem bedst muligt og presse dem yderligere, fortæller Nicki Pedersen og forsætter:

– Jeg tror også, at vi skal mere back to basics. Vi skal turde at være åbne overfor hinanden og tale om de fejl, der opstår. Det fundamentale skal også være på plads, så fokus er på at køre ordentligt speedway. Det kan virke som en simpel sport, men mange ting skal også være på plads omkring køreren, teamet og baglandet for at resultaterne følger med, og det vil jeg også støtte kørerne i som landstræner.

Målet er toppen af podiet

Danmark har gennem de seneste år vundet medaljer ved mange af de internationale mesterskaber på eliteniveau og i ungdomsrækkerne. Men der er meget mere at hente, mener Nicki Pedersen:

– Vi kommer til at gøre nogle ting anderledes, og det skal nok også dele vandene, men kritik kan jeg sagtens tage imod. Mit mål er at få Dannebrog øverst på podiet ved flere af de store internationale mesterskaber, så vi for alvor kommer tilbage på verdenskortet. Og den målsætning mener jeg, er meget realistisk.

Et frisk pust i en overset sport

Spørger man formanden af Danmarks Motor Union, Jørgen Bitsch, kan ansættelsen af Nicki Pedersen, der også er den seneste dansker til at vinde individuelt VM-guld i speedway tilbage i 2008, give nyt liv til sporten i Danmark:

– I dag er vi nede på kun 350 aktive speedwaykørere i Danmark. Det gør selvfølgelig speedways bidrag til Danmarks Motor Union beskedent, hvor talentmassen er lille, de frivillige for få og baner lukker, fremfor at nye åbner. Derfor arbejder vi også for at få en ny storhedstid i sporten.

– Vores dominans i 1980’erne blev sikret gennem et fantastisk, velorganiseret ungdomsarbejde med mange aktive og en decideret talentfabrik. Det skal vi tilbage til, også med hjælp fra blandt andet vores ungdomstræner Erik Gundersen. Og Nicki Pedersen er da også en mediedarling, der kan trække unge talenter til med muligheden for at blive guidet af den tidligere verdensmester.