Nye tiltag i Enduro 2023

Sportskommissionen i Enduro har færdiggjort reglementet med nye tiltag for 2023.

Oprykningspoint introduceres

Enduro-sporten er vokset og vi ser flere dygtige kørere deltage i DM. Derfor har Sportskommissionen indført oprykningspoint ved DM-afdelingerne, så der fremadrettet sker en naturlig oprykning af de kørere, der klarer sig godt i klasserne og som bør deltage på et højere niveau. Læs mere om oprykningsreglerne i kapitel 9.2 i Enduro-reglementet.

Motocross-kørere kan køre med i tilsvarende klasse

I 2023 vil man gerne gøre det mere enkelt for interesserede motocross-kørere at deltage i Enduro DM uden særregler for klassevalg.

Derfor skal motocross-kørere nu blot deltage i Enduro-DM i samme klasse, tilsvarende deres klasse i motocross. F.eks. skal motocross B-kørere deltage i Enduro B-klassen.

Mere fokus på sikkerhed ved afskæring ved spor

For at gøre det nemmere at lave mere sikre spor ved enduroløbene, er der tilføjet en kort vejledning med illustrationer i reglementets kapital 5. Her finder man vejledning til at skære grene, gevækster osv. til, så der er plads til kørerne på sporet og grene i kørernes øjenhøjde skæres af.

Ny tilmeldingsmulighed i løbskalenderen som ”Sporbygger”

Det er afgørende at have frivillige hænder med ude at bygge spor til enduro-løbene. Derfor indfører Enduro Sportskommissionen en ny tilmeldingsmulighed til løbene i løbskalenderen som ”Sporbygger”. Tilmelder man sig som sporbygger og deltager man hele dagen i opbygningen af et spor, så vil man efterfølgende få mulighed for at køre sporet igennem og prøve det af.

Nye nummerplade-farver for Enduro 60 + klassen

60+ klassen blev oprettet i 2022, og Sportskommissionen har konstateret efter dialog med officials, at de valgte farver på nummerpladen har været for svære at se ved løbene.

Derfor har man besluttet at ændre nummerplade-farverne til Hvid bundfarve med Røde tal.

Du kan finde Enduro-reglementet for 2023 her