Til Road Race
Til forside

Oliver Svendsen kæmper bravt på Autodrom Most

Låsby, Danmark – 24. juni 2024:

Det unge talent Oliver Svendsen fra Låsby kæmpede bravt for at forsvare sin føring i SuperSport 300 mesterskabet på den udfordrende Autodrom Most i Tjekkiet., i den forgående weekend.

Banen, der også skal være vært for verdensmesterskabet i SuperSport 300 om tre uger, tiltrak flere VM-kørere, der deltog for at få træning inden den store begivenhed.Med kørere fra 8 forskellige nationer og 6 VM-kørere var IDM-løbet en sand international begivenhed.For Oliver var det en uvurderlig mulighed for at lære og sammenligne sig med nogle af de bedste SuperSport 300 kørere i verden.Desværre kæmpede han igen med banen i kvalifikationen og startede fra en 5. plads.Men Oliver er kendt for sin hurtige racepace, og teamets mekanikere havde lavet justeringer på cyklen for at forbedre styreevnen. Allerede i første sving var der drama, da et styrt involverede to af Olivers teamkollegaer. Oliver undgik at være en del af styret, med få cm, men førergruppen fik et forspring på 2 sekunder.

Oliver pressede hårdt for at indhente førergruppen, der bestod af to VM-kørere fra top-10 i det samlede verdensmesterskab.

Efter en fantastisk præstation lykkedes det ham at overhale gruppen på 7. omgang og indtage førstepladsen. Men dækkene var slidte fra den intense jagt, og Oliver måtte tage til takke med en flot 3. plads. Igennem hele løbet viste Oliver en fantastisk fart.

Søndagens løb var præget af lørdagens styrt, og alle kørere var sultne efter en podieplacering og de vigtige mesterskabspoint.

Med en perfekt start kom Oliver gennem første sving som nummer et og havde farten til at kæmpe om frontplaceringerne.

Han var i front flere gange og viste, at han har potentialet til at vinde løb.

Midt i løbet valgte Oliver en mere passiv strategi for at spare på materialet til et angreb på de sidste omgange.

Han satte løbets næstbedste omgang på sidste omgang, men det var ikke nok til at indhente førergruppen.

Oliver sluttede på en 4. plads med kun 0,29 sekund til førstepladsen.

Oliver udtaler:

Det var en vellykket weekend og jeg er glad for min præstation, selv om det desværre ikke blev til den ønsket 1 plads.

Jeg var med i frontkampen hele løbet og viste, at jeg har farten til at vinde.

Nu skal jeg fokusere på det næste løb og fortsætte med at kæmpe om mesterskabet.” Jeg vil gerne takke hele Team Freudenberg og mine sponsorer for at gøre det hele muligt.”

Næste gang Oliver skal på banen er den tyske gadebane Schleizer Dreieck til 4. afdeling af IDM den 26.-28. juli.

Han er fast besluttet på at komme tilbage stærkere og kæmpe om sejren.