Til Road Race
Til forside

OLIVER SVENDSEN SKRIVER DANSK MOTORSPORTSHISTORIE MED 6. PLADS I WORLD SUPERSPORT 300 DEBUT

Den 20-årige Oliver Svendsen fra Låsby har gjort dansk motorsportshistorie ved at blive den første dansker, der deltager i det prestigefyldte World Supersport 300 mesterskab. I den 5. afdeling på Autodrom Most i Tjekkiet imponerede Svendsen med en fantastisk 6. plads i løb 1 og beviste sit talent på den internationale scene.

En drøm går i opfyldelse:

Det var med en blanding af spænding og ærefrygt, at Oliver Svendsen og det lille team fra Låsby ankom til Autodrom Most. At køre mod de bedste World Supersport 300 kørere i verden var en drøm, der gik i opfyldelse for den unge dansker.

Fart og talent fra start:

Allerede fra den første træning viste Oliver Svendsen sit potentiale. Han startede stærkt og havde hurtigste tid på banen i de første omgange og beviste, at han kunne begå sig blandt de bedste. Desværre lykkedes det ikke at finde den optimale fart i Superpole, og Svendsen skulle startede løb 1 fra en 16. plads.

En kamp om podiet:

Oliver vidste, at en god start var afgørende for at holde håbet om en plads i frontgruppen i live i weekendens første løb. Han viste straks sit talent og kørte sig fra en 16. plads op til en 10. plads i det første sving.

Feltet blev hurtigt opdelt i flere grupper, og Oliver fandt sig selv i den eftertragtede frontgruppe, hvor han kæmpede om en podieplads hele løbet igennem. På den sidste omgang forsøgte Oliver med en sen ind bremsning at angribe top-3, men dette angreb blev afvist af konkurrenterne og Oliver måtte slippe gassen for at komme igennem det snævre sving. Et sidste forsøg på at gå inden om i løbets næstsidste sving lykkedes desværre heller ikke, og Oliver sluttede på en fantastisk 6. plads. Han var kun 0,4 sekund fra førstepladsen og over 8 sekunder foran sin nærmeste konkurrent.

Imponerende præstation:

Oliver leverede en forbløffende debut i weekendens første løb, hvor han sikrede sig 10 VM-point og en samlet 20. plads i mesterskabet. Den unge dansker startede fra en 16. plads, men viste hurtigt sit talent og kørte sig op i frontgruppen. Han kæmpede heroisk om en podieplads i de hæsblæsende omgange, men måtte ”nøjes” med en flot 6. plads i et nervepirrende opløb.

Olivers præstation var intet mindre end bemærkelsesværdig. Han var den bedst placerede Team Freudenberg KTM-kører og tiltrak sig ros fra tv-kommentatorerne, der hyldede hans talent og potentiale.

Olivers kampgejst skinner igennem trods uheld i 2. løb

Oliver startede weekendens 2. løb søndag fra en stærk 3. plads, takket være hans hurtige 3. omgangstid i løb 1. Han kørte aggressivt fra start og kæmpede sig i front på første omgang af det store 33-mandsfelt.

I modsætning til løb 1 var frontgruppen i dette løb betydeligt større, hvilket resulterede i intense kampe om alle placeringer. På den 6. omgang oplevede Oliver et skræmmende øjeblik, da en konkurrent ramte ham i siden ved udgangen af et sving. Mirakuløst formåede han at holde balancen på cyklen.

Men uheldet ramte desværre igen på 8. omgang. Et styrt i sving 1 involverede 4 kørere, herunder Olivers teamkollega Jeffrey Buis. Oliver var nu igen den bedst placerede KTM-kører, men var desværre faldet tilbage til en 13. plads.

Med kun 2 omgange tilbage ramte uheldet igen Oliver, da han styrtede og dermed sluttede sit løb.

Trods uheldet demonstrerede Oliver en beundringsværdig kampgejst og evne til at kæmpe i front. Hans hurtige omgangstid i løb 1 og hans aggressive startposition i løb 2 beviser hans potentiale. Selv om han ikke formåede at fuldføre det 2. løb, har han vist, at han har evnerne til at begå sig blandt de bedste i feltet.

Trods uheldet en succesfuld weekend:

På trods af uheldet i løb 2 var det en succesfuld weekend for Oliver Svendsen. Han beviste sit talent på den internationale scene og skrev dansk motorsportshistorie. Han er nu klar til at vende tilbage til IDM-serien, hvor han skal kæmpe om mesterskabstitlen.

Oliver Svendsen udtaler: “Jeg er så glad for at have deltaget i WorldSSP300. Det har været en utrolig oplevelse at køre mod de bedste kørere i verden, og jeg har lært utrolig meget. At slutte P6 er et fantastisk resultat, som jeg er meget stolt af. Tak til hele mit team og sponsor for deres hårde arbejde og støtte.”

Næste stop for Oliver Svendsen er 5. afdeling af det tyske mesterskab IDM på Schleizer Dreieck, hvor han skal kæmpe for at tilbageerobre førstepladsen i mesterskabet.