Se vinderne fra Motorsport Award 2022

Traditionen tro har DMU og DASU afholdt Dansk Motorsport Award for at finde de kørere, der fortjener udmærkelse for deres præstationer gennem året.

Du kan gense hele showet på Award showets Facebook-side her. Nedenfor kan du se vinderne i DMU’s kategorier. Et stort tillykke til alle vinderne! 

Årets Motocrosskører: Malou Jakobsen 

Malou Jakobsen er en ung dame med masser af vilje. Malou kørte i 2021 sin første fulde sæson i VM. Denne sluttede hun på en samlet 11. plads. Malou blev ligeledes nr. 3 til DM og nr. 3 til svensk mesterskab. Samlet set er det en flot præstation som debutant i VM, hvorfor Malou er udnævnt til årets motocrosskører. 

Årets Speedwaykører: Anders Thomsen 

Med sit altid friske humør og kvikke bemærkninger gentog Anders Thomsen sin bedrift fra 2020 og genvandt det individuelle danmarksmesterskab i sikker stil på hjemmebanen i Vojens i 2021. Anders har i løbet af sæsonen virkelig kørt sig ind på den store scene, og vi kan alle være stolte over, at Anders er tredje danske kører i Grand Prix-serien i 2022. Dette skyldes ikke mindst Anders’ altid gode humør og flotte debut i dette års grand prix-serie med en samlet 11.plads og en flot podieplads i Rusland. 

Årets Ungdomstalent: Nicolaj Thybring

Endurokøreren Nicolaj Thybring er 14 år og begyndte med motorsport som 5-årig. Bedste resultater for 2021 er en guldmedalje i hobby/bronze klassen ved Golden Mountain i Rumænien og en sølvmedalje ved Sea to Sky i Tyrkiet. Nicolaj har været på en læringsrejse og gennemgået en utrolig flot udvikling i 2021. Kombinationen af talent, dedikation og masser af træning både fysik og teknisk har indtil videre givet flotte resultater i en meget ung alder, og der er meget mere i vente de kommende år for Nicolaj. Nicolaj har gennem det seneste år fået skabt en struktur i sin træning og et professionelt mindset, der placerer ham foran sine jævnaldrende konkurrenter. 

Årets Profil: Thomas Kjer Olsen

Thomas Kjer Olsen er årets profil, da han bliver ved at levere flotte resultater samtidig med, at han er et godt forbillede for de unge drenge og piger. Thomas har en travl kalender og er sjældent i Danmark. Til trods for det tog Thomas sig bl.a. tid til at komme ud og være en del af en træningsdag for de små 65+85 EM piger og drenge i sommer. 

Årets DMU Præstation: MXON – Mikkel Haarup, Bastian Bøgh og Thomas Kjer Olsen

Ved årets Motocross Of Nation blev det danske hold nr. 10 samlet. Et flot resultat, som blev klaret i et godt samarbejde mellem de tre drenge: Thomas Kjer Olsen, Mikkel Haarup og Bastian Bøgh. Herunder vandt Thomas Kjer Olsen Danmarks første MXON heatsejr nogensinde. Dette unikke øjeblik Thomas gav os samt den flotte samlede holdpræstation gør, at de tre drenge som hold skal hyldes for årets præstation. 

Årets MC Video: Filip Legaard

En hygge-video af danske kørere, der i efterårsferien kørte rundt til de italienske baner i Lombardiet. -Videoen viser, hvor fedt og sjovt vi har det, samtidigt med at vi træner seriøst til den kommende sæson, fortæller Filip Legaard.