Solid VM-præstation i Spanien

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Thomas Kjer Olsen kørte solidt ved den 13. afdeling af VM i motocross, hvor han kæmpede med at nå en top-10 placering ved løbet. Danskeren fastholder dog sin tiendeplads i den samlede VM-stilling ved at hente velfortjente point i begge heat.

Thomas Kjer Olsen kunne godt have ønsket sig en bedre start efter at kvalificere sig nummer 14 til første heat. Han måtte kæmpe ekstra hårdt i den tætpakkede start for at nå feltets top-10 i heatet, som næsten lykkedes. Her blev det til en 11. plads, kun under to sekunder fra køreren på tiendepladsen.

Andet heat bød på mere af det samme for danskeren, der lige akkurat ikke kunne hente det forreste felt. Første heat havde sat sine spor hos Thomas, som manglede det sidste for at blive rigtig farlig og kørte over målstregen på 12. pladsen. Med en samlet 11. plads på dagen viste danskeren dog, at han kan holde fast i sin position på banen mod verdens bedste, selvom oddsene ikke er i hans favør.

– Det var et hårdt GP, men alt i alt, så er jeg meget tilfreds med dagens resultat pga. følingen, som jeg havde på maskinen. I første heat kunne jeg rykke frem i feltet og det føltes godt, mens jeg overhalede, og jeg fandt også nogle gode linjer, som virkelig hjalp. Jeg overanstrengte mig faktisk en smule i første heat, men jeg følte mig også stærk i andet heat. Jeg havde bare ikke den ekstra smule at give som i første heat. Jeg vil sige, at det var en solid weekend og nu skal vi videre til Arco næste weekend. Den bane kender jeg rigtig godt, så jeg ser frem til de næste tre afdelinger der, fortæller Thomas Kjer Olsen.

MX 2

I MX 2-klassen ved VM havde danskerne Bastian Bøgh Damm og Mikkel Haarup også deres udfordringer, selvom dagen lod til at tegne godt for begge.

Bastian Bøgh Damm fik en rigtig god start i første heat, som desværre blev efterfulgt af et styrt. Derfra kæmpede Bastian med den spanske bane og han måtte nøjes med en 18. plads på dagen, mens han ligger som nummer 20 i den samlede MX 2 VM-stilling.

Mikkel Haarup havde kvalificeret som nummer 6 til første heat, men desværre var heldet ikke med danskeren i de første sving. Det sendte ham tilbage på en 23. plads efter første omgang. Derfra var det en lang kamp for danskeren, der til sidst kunne køre over målstregen som nummer 15.

Andet heat så bedre ud for Mikkel, der efter en god første omgang nåede syvendepladsen. I slutningen af heatet kunne Mikkel dog ikke holde rivalerne væk, men fastholde stadig en solid niendeplads. Dette var nok til at sikre ham en 11. plads på dagen og en 13. plads i den samlede MX 2 VM-stilling.

– Mine tider var gode, hvor jeg var meget konsistent gennem de sidste par omgange. Jeg tog nogle dårlige valg gennem de første sving i første heat og betalte prisen. Jeg viste god fart og havde et par gode overhalinger, selvom resultaterne ikke viste det. Jeg tog fejlene til mig til heat 2 og lavede et par ændringer i første omgang, hvilket fik mig op i top-10 og gjorde det muligt for mig at lave flere overhalinger til syvendepladsen, men jeg kørte for defensivt hen mod slutningen, fortæller Mikkel Haarup.