Speedway of Nations i Esbjerg er kæmpestort

Når Granly Speedway Arena i Esbjerg i 2022 danner ramme om Speedway of Nations, bliver det en begivenhed, der har positiv effekt på sporten i hele Danmark.

Da Discovery på et stort anlagt pressemøde i Torun i Polen fortalte verden om deres ambitiøse planer for international speedway, var der en markant tilføjelse set med danske briller. Granly Speedway Arena i Esbjerg blev offentliggjort som den første vært for Speedway of Nations i et nyt format, der gør det til verdens største speedway-begivenhed i 2022 med hele fire løbsdage i træk. Det glæder formand for Danmarks Motor Union, DMU, Jørgen Bitsch, der tror på, at det vil gavne sporten markant i Danmark.

– Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe begivenhed, som det er lykkedes at trække til landet, og det skal Esbjerg Motorsport have stor ros for. Der venter selvfølgelig en stor opgave, men der er ambitioner om at skabe en folkefest, og jeg tror på, at det kan være med til at skabe endnu mere bevågenhed om speedway herhjemme. Der sker rigtigt meget i dansk speedway, og vi skal selvfølgelig alle sammen bakke op om det, når vi har mulighed for at se de store løb på dansk jord, fastslår Jørgen Bitsch, der håber på fortsat udvikling.

– Vi har en rigtig god dialog med Esbjerg Motorsport, hvor den professionelle afdeling er repræsenteret i bestyrelsen for den danske liga ved direktør Lars Guldager Dyhr, og vi kan se, at der bliver arbejdet med et stærkt og fremsynet sigte. Forhåbentligt betyder det også, at der kommer endnu flere internationale løb til Danmark, og vi skal som union gøre alt, hvad vi kan for at bakke op. Det her er kæmpestort, og så skal vi heller ikke underkende, at det ikke bare har betydning for dansk speedway. Det er også med til at sætte byen Esbjerg og hele området på landkortet, når Discovery sender til mere end 50 lande, og jeg må også rose Esbjerg Kommune for deres opbakning. Det er positivt for alle parter, og det giver god branding af både sport og område.