Speedway-VM fredag og lørdag

Foto: SportXpress

Speedway er tilbage i fulde omdrejninger både i dag og i morgen, når U21 Par-VM og den syvende afdeling af det individuelle VM afholdes i Riga i Letland.

Vi er over halvvejs i den individuelle serie af speedway-VM, hvor polske Bartosz Zmarzlik har lagt sig solidt i spidsen. De danske kørere har modsat haft svært ved at nå det samme niveau, som vi har set i de tidligere år.

Næste afdeling køres lørdag og Leon Madsen er stadig den bedste kandidat til at hente en dansk VM-medalje, men det bliver også en sej kamp at lukke forspringet på næsten 20 point op til australske Jack Holder og svenske Fredrik Lindgren, der ligger på hhv. tredje- og andenpladsen i den samlede stilling.

Med fire afdelinger tilbage, hvor en førsteplacering giver 20 point i hver afdeling, er det dog stadig muligt for Leon at indhente forspringet fra sin nuværende syvendeplads.

SON2 køres fredag

I dag køres der Par-VM i U21 også kaldet SON2. Her stiller Emil Breum, Esben Hjerrild og Jesper Knudsen op for Danmark.

Det er et spændende format med i alt syv deltagende nationer, hvor to nationer konkurrerer mod hinanden ad gang med tomandshold. Derfor kræver det både gode holdegenskaber og strategi at samle nok point i hvert heat.

SON2 køres i dag, og i morgen lørdag køres syvende afdeling af det individuelle VM.

Du kan se begge løb på Discovery+, og du kan ligeledes se SGP fra Riga på 6’eren fra kl. 15.55.

Kom med til SGP i Vojens

Oplev både de danske og internationale topkørere i speedway, når det individuelle VM kommer til Vojens Speedway Center lørdag d. 16. september.

Og fredag d. 15. september skydes speedwayfesten i gang i Vojens, når den sidste og afgørende afdeling af U21 VM (SGP2) afholdes.

Billetter og info kan findes her.