Til Speedway

Kort om Speedway

Speedway køres på special-motorcykler på ovale baner. Banerne er 200-400 meter med belægning af slagger, knust tegl eller lignende materiale. Der køres i forskellige klasser afhængig af alder, erfaring og dygtighed samt maskinstørrelse.

DMU giver mulighed for at købe licens til at køre træning og løb. For at købe licens skal du først tage kontakt til en speedwayklub i DMU og blive medlem i klubben. Nye medlemmer eller kørere uden licens i +3 år kan købe et billigere indslusningslicens.

Alle i alderen 3-11 år kan dyrke sporten i klassen micro-speedway på laveffektmaskiner. Speedway på 85cc-maskiner kan dyrkes af piger og drenge på 8-18 år. Når man fylder 8 år, kan man deltage i turneringer. Speedwaykørere i alderen 13 år kan kørere på de lidt større 250cc maskiner.

I en alder af 16 år kan man køre speedway i den mest kendte klasse på de store 500cc maskiner.

Er speedway noget for dig?

Speedway er nok en af de mest kendte motorsportsgrene herhjemme efter en lang historie med dygtige kørere på et højt internationalt niveau. Speedway er først og fremmest en seriøs sport, der kræver god kondition og udholdenhed for at kontrollere maskinen.

Træning til speedway indebærer derfor ofte en kombination af styrketræning og køretræning. Træningen tilpasses selvfølgelig efter ens alder og ambitioner.

Speedway er uden tvivl noget for dig, hvis du kan lide fart, spændingen ved konkurrence og har mod på at lægge kræfter i din træning.

Hvor kan jeg dyrke speedway?

Speedway dyrkes af udøvere over hele landet. Der kan trænes flere gange om ugen igennem hele løbssæsonen, som starter i marts/april og slutter i midten af oktober. Der afholdes løb og turneringer næsten hver weekend i sæsonen på speedway-stadions rundt om i landet.

Find et kort over danske klubber her

Kom i gang med udstyr, medlemskab og licens

Personligt udstyr består af godkendt:

  • Styrthjelm
  • Speedway-støvler
  • Handsker
  • Læderdragt
  • Kørebriller

Du kan sagtens starte med brugt udstyr – ligesom man i micro- og 85cc-klassen kan bruge en kedeldragt i stedet for læderdragten. Bare du er sikker på, at dit købte udstyr er brugbart. Spørg altid den lokale klub til råds, inden du køber udstyr, også inden du bliver medlem af klubben.

Når du er blevet medlem i en klub, oprettes du i vores digitale medlemssystem, hvor du kan købe et årligt kørelicens.

Dit licens fungerer som et ”kørekort” på alle DMU-godkendte speedwaybaner og du må ikke køre uden. Licenset gælder samtidig som en speciel ulykkesforsikring, der dækker ved alvorlige og varige skader.

Licensprisen varierer efter din alder. Klik her for at se en oversigt over licenspriser.

Hvor kan du henvende dig?

Kontakt evt. en af DMU’s klubber. De fleste har egen bane eller samarbejder med klubber om banebrug. Find din nærmeste klub her.