Start til speedway

Speedway er nok en af de mest kendte motorsportsgrene herhjemme efter en lang historie med dygtige kørere.

Speedway køres i korte heat på en oval bane, hvor taktik og teknik er en vigtig faktor. Sporten kan dyrkes helt ned i en alder af 3 år, selvom det selvfølgelig ikke går lige så stærkt som på de store maskiner til voksne.

Men speedway handler ikke bare om at give den gas på banen. Det giver også god kondition og du får brugt hele kroppen, mens du kører.

Ligesom man styrker sin motorik og opbygger sin selvtillid, der kommer af at styre maskinen selv på banen.

Du vil også opleve det unikke fællesskab, der binder alle sammen i sporten og ikke mindst knytter din familie tættere sammen, når man er afsted til træning og løb i de danske klubber.

Læs mere hos Speedway Kids

Sikkerhedsudstyr

I DMU har vi krav til at bruge det rigtige udstyr til sporten. Ligesom man ofte kan finde brugte speedway-maskiner, kan man også finde sikkerhedsudstyret brugt. Her kan man lede på nettet eller med fordel spørge i den lokale klub, om nogen har udstyr til salg. Dog er det altid en god idé, at spørge sig til råds i den lokale klub, inden man køber maskine eller udstyr.

Udstyret, der skal bruges er:

  • Styrthjelm
  • Speedway-støvler
  • Handsker
  • Læderdragt
  • Kørebriller

Medlemskab og licens

Vil du i gang med speedway, skal du først meldes ind i en klub. Start med at henvende dig til en DMU-klub i nærheden og få gode råd til at anskaffe det nødvendige udstyr samt hvordan du nemmest kommer i gang.

Når du har købt et medlemskab i en klub, skal du have en licens gennem DMU. Licensen skal fornys hvert kalenderår og fungerer som et ”kørekort” til DMU’s speedwaybaner. Licensen gælder samtidig som en særlig ulykkesforsikring, der dækker ved alvorlige og varige skader.

Som helt nyt medlem kan du købe indslusningslicens til kun 650 kr. for et helt kalender år.

Få info om at starte til speedway i DMU

Indtast din email og tryk på "send", så sender vi dig nyttig information om at starte til motorsport i DMU samt information om vores begivenheder, der kunne have din interesse.

Besøg og snak med din lokale speedwayklub

På kortet finder du DMU’s speedwayklubber, hvor du kan klikke på de enkelte markeringer og se klubbernes hjemmesider.

Hvis du har spørgsmål om at dyrke sporten, kan du også skrive en mail til DMU’s sekretariat på dmu@dmusport.dk.