Til Motocross
Til forside

Stærkt dansk felt til motocross-EM og -VM i Spanien

Det bliver et stærkt dansk fremmøde Intu Xanadú-banen i Spanien, hvor næste VM-afdeling og de første afdelinger af WMX og EMX250 løber af stablen.

Ikke mindre end 13 danske kørere stiller til start den kommende weekend både med nye ansigter og en lang række velkendte kørere med flere klasseskift.

DMU’s Motocross-landstræner, Emil Larsen, sætter her ord på danskernes form inden den store løbsweekend i Spanien:

– Jeg synes de danske kørere over en bred kam ligger et rigtig godt sted her op til weekenden. Vi har, inden sæsonen rigtig startede, fokuseret både på træning og nogle udenlandske løb, hvor resultaterne har været gode. Samtidig har kørerne også vist en god, stabil udvikling siden sidste år, og i det lange løb er det jo målet, så vi forhåbentlig udover medaljer også kan se en god udvikling, når sæsonen slutter.

Nedenfor kan du se en gennemgang af de danske kørere, der skal i aktion i Spanien i weekenden.

Du kan se MXGP på søndag, live på Discovery+

MX1 & MX2

Nikolaj Skovgaard kørte ikke med ved første afdeling i Argentina, men kommer stærkt igen i MX1 klassen i Spanien. Det er samtidig Nikolajs VM-debut i klassen, så han glæder sig til at være med i kampen på nogle af verdens bedste MX-baner, hvor målet er at få flest mulige point til den samlede stilling.

Mikkel Haarup kørte en forrygende første afdeling af VM i MX2 klassen, som indbragte ham en tredjeplads på dagen og en placering som nummer fire i den samlede stilling. Så der er mange danske øjne rettet mod Mikkel på søndag med et håb om endnu en podieplads, så han kan komme et skridt nærmere målet om en VM-medalje i år.

William Kleemann var VM-debutant sidste år i MX-2-klassen og fik nogle gode resultater med på vejen. Han er stålsat på at komme langt i MX-sporten og vil samle mest mulig erfaring fra alle VM-afdelingerne i Europa i år med målet om at lægge sig inden for top-10.

I MX2 klassen ved den spanske afdeling finder vi også Oscar Brix, der er ny i VM-sammenhæng. Oscar ser meget frem til VM-sæsonen, selvom han ved, at det bliver hårdt fysisk og mentalt at være oppe mod de bedste kørere i verden.

WMX

Sara Andersen er en velkendt figur i VM-regi, men har også haft sine udfordringer de seneste sæsoner, hvor resultaterne ikke helt levede op til ambitionerne. Derfor er hun fast besluttet på at nå i top-3 ved WMX i år, og ser frem til at starte på den hårde bane i Spanien, som hun føler sig godt forberedt på.

Malou Jakobsen er efterhånden også meget veletableret i VM-sammenhæng, selvom sidste år bød på en del udfordringer. Malou er til gengæld klar på at tage revanche og har forberedt sig grundigt på VM-sæsonens opstart, hvor hun glæder sig at komme i gang og ikke mindst det første løb på den spanske bane, som er en af hendes favoritter.

Laura Raunkjær er med igen i år ved VM, hvor hun stadig samler mest mulig erfaring. Hendes mål er at ligge stabilt i midterfeltet gennem sæsonen, og hun regner ikke med, at banen i Spanien vil give hende de store udfordringer, da hun er vant til at køre på hårdt underlag hjemme i Danmark.

Barbara Aagaard har samlet erfaringer fra tidligere VM-sæsoner, men det bliver første gang, at hun skal prøve kræfter med den spanke bane her i weekenden. Barbara har været godt tilfreds med resultaterne fra sin træning, men hun vil bruge første afdeling på at se sin form an for at se, hvad der kan blive en realistisk placering for hende i sæsonen.

EMX250

Nicolaj Skovbjerg har sin debut i EMX250 og har gjort god figur ved andre mesterskaber i tidligere sæsoner. Han føler sig godt forberedt til på søndag og har et mål om at ligge lige på den ene eller anden side af top-10, selvom den hårde bane i weekenden nok ender med at blive en udfordring.

Mads Fredsøe er også ny i EMX250-klassen, men har godt med erfaring fra bl.a. 125-klassen ved tidligere EMX-afdelinger. Det er altid svært at vurdere, hvor man ligger henne som ny i en klasse, så første afdeling bliver en målestok for Mads, som føler sig godt forberedt på sæsonen i EMX250.

Magnus Smith har et mål om at køre en fuld EM-sæson og glæder sig til at prøve kræfter med Intu Xanadú-banen for første gang. I første omgang ser han dog bare frem til at komme i gang med sæsonen og teste formen af, som han mener, er i top her op til weekendens løb.

Lucas Søndergaard har ambitionerne om at nå langt i MX-sporten. Derfor har den unge kører opjusteret både sin fysiske træning og træningen på maskinen, som forberedelse på sæsonen, hvor han bl.a. vil prøve kræfter med flest mulige afdelinger af EMX250.

Jakob Frandsen har gennem vinteren brugt meget tid på at træne på hårdt køreunderlag op til den første EM-afdeling i Spanien. Jakob er som flere af de andre danskere rykket op i 250-klassen i år, og har haft fokus på at finde farten på maskinen. Han mener selv, at formen er god og at han har gode forudsætninger for at samle erfaring og udvikle sig gennem sæsonen.