Stærkt dansk line-up til speedway EM

EM i speedway (SEC) starter på lørdag, hvor Danmark samlet stiller op med flest faste kørere til turneringens fem runder. Den danske trup er i topform og tæller fire stærke kørere, som alle har rigtig gode chancer for at vinde EM-medaljerne og det eftertragtede wildcard til Speedway Grand Prix i 2021.

Det danske line-up til SEC består i år af Mikkel Michelsen som forsvarende europamester og Leon Madsen som sidste bronzevinder ved EM og sølvvinder VM samt tidligere U21 verdensmester Michael Jepsen Jensen og gentagende VM-medaljevinder Nicki Pedersen.

Spørger man speedway-landstræneren hos Danmarks Motor Union, Hans Nielsen, er han ikke i tvivl om, at danskerne kan ende på podiepladserne:

– De danske kørere står rigtigt stærkt i år, og ikke kun fordi vi har flest faste kørere med i turneringen. Hvis vi kigger på ranglisten fra den polske liga, hvor de alle har kørt siden maj, har vi godt sagt ”overhånden” sammenlignet med de øvrige favoritter. Selvom både Rusland, England og Polen stiller op med stærke kørere, har danskerne på papiret en stor fordel inden starten på lørdag.

Høje forventninger til dansk speedway

Det er ingen hemmelighed, at Danmark i mange år har været en succesrig speedway-nation, og med resultaterne fra EM og VM i 2019 blev det endnu en gang stedfæstet. Sidste års gode resultater er også grunden til, at Danmark i år kan stille op med flest kørere til EM.

– Normalt køres der jo kvalifikation til EM, men grundet corona er deltagerne i år blevet seedet ud fra sidste års resultater, hvor Danmark blandt andet vandt guld og bronze. Dertil har vi Leon Madsen med som den eneste faste kører i turneringen, der også deltog i det individuelle VM sidste år. Så forventningerne er bestemt høje til danskerne, som også har bevist deres evner ved flere lejligheder, fortæller Hans Nielsen og fortsætter:

– Når jeg ser på danskernes præstationer i den polske liga de seneste uger, er der generelt heller ingen slinger i valsen og der har ikke været nogle skader. Og når vi taler sammen om træning og strategi, så er kørerne også ved rigtig godt mod og målrettet på at vinde EM. Så det bliver bestemt spændende at følge EM, der afholdes over fem finaler i Polen, da vi blandt andet har den forsvarende europamester og Leon Madsen, der efter sin seneste operation scorede max-point i sit sidste løb i den polske liga, afslutter Hans Nielsen.

EM i speedway 2020 sendes på TV på 6’eren fra lørdag d. 4. juli.