Stem til Dansk Motorsport Award 2020

Dansk Motorsport Award 2020

Endnu et forrygende år er gået og det er nu tid til at hylde dansk motorsport med fest og farver, prisuddelinger og den obligatoriske røde løber.

Denne fantastiske aften finder i 2020 sted på Dockens fantastiske område i Nordhavn d. 22. februar og er de helt rigtige omgivelser til en storslået motorsport aften.

Gæsterne ankommer ad den røde løber, der er ild i båltønderne og gæsterne bydes velkommen med panoramaudsigt ud over Øresund.

Prisshowet er et glimrende bevis på alsidigheden og de mange kæmpetalenter Dansk motorsport har affødt de senere år, hvor Danmark har markeret sig bredt i så mange klasser på topniveau.

Ud over de mange priser vil aftenen være krydret med topunderholdning, kommentarer og anekdoter fra aftenens vært Felix Smith.

Aftenen vil blive afsluttet med et stort afterparty med udsigt over Øresund.

Billet information:

Billetten koster fra kr. 550,-  pr. person og inkluderer middag, show og adgang til afterparty.

Hent afstemningsappen via SMS til 1204. Herefter får du et link retur til selve appen.

Du kan også gå via dette link: http://pack.to/dma til afstemning.

Læs om de nominerede her:

Årets Speedway navn/kører

Mikkel Michelsen er efter en stor karriere som U21 kører nomineret ved Dansk Motorsport Award, og Mikkel har brugt nogle år på at kæmpe sig i toppen af international speedway. Beviset er nu kommet i form af en EM Guld medalje, som er kommet i hus efter 4 runder i løbet af sæsonen. Mikkel har yderligere i 2019 debuteret i Polen, hvilket kendetegnes som verdens hårdeste og bedst betalte liga i verden. Her blev Mikkel kåret som bedste debutant, og sluttede som nummer 13 på ranglisten med et snit på 2,013 point pr. heat.

Jesper Knudsen, der helt enestående har vundet verdensmesterskabet, europamesterskabet, nordisk mesterskab og danmarksmesterskabet i hans første sæson på 250 ccm – en rekord som nok aldrig vil blive slået. Jesper kommer fra en speedway gal familie, hvor storebror Jonas, netop er rykket op på U21 500cc Landsholdet, sammen med deres fætter, Mads Hansen. Spændende om Jesper, hans bror og fætter en gang i fremtiden kan besætte alle pladserne på Speedway of Nations holdet, hvilket består af 2 senior og 1 U21 kørere.

Leon Madsen blev ved sin debut sæson nr. 2 til verdensmesterskabet i speedway, hvilket også går under navnet SGP sæsonen. Yderligere blev Leon nr. 3 ved europamesterskabet i speedway, til trods for at han var ude af den europæiske afdeling i Vojens, og dermed kun deltagende i 3/4 af turneringsserien for europamesterskabet. Endnu en nævneværdigt præstation er, at Leon er den mest scorende kører i verdens hårdeste liga, i Polen.

Kenneth Bjerre vandt i 2019 Danmarks mesterskabet for anden gang i hans karriere og stoppede dermed Niels Kristian Iversens i at vinde den for ottende gang i træk.
Desuden var Kenneth meget tæt på, at kvalificere sig videre til Speedway Grand Prix fra Challenge i Kroatien. Kenneth førte efter hans første 3 kørte heats, men fik desværre motorproblemer i hans sidste 2 heats. Kenneth har stadigt store ambitioner om at komme tilbage i Grand Prix serien.

Årets Motocross navn/kører

Line Dam Nielsen er nomineret til Dansk Motorsport Award grundet hendes flotte udvikling og hendes samlede ottende plads ved verdensmesterskabet for kvinder i 2019. Line var derudover iført de rød/hvide farver ved europamesterskabet for hold (kvinder), og kørte en flot bronze medalje hjem til Danmark, med sin holdmakker Sara Andersen.

Thomas Kjer Olsen må man sige er blevet fast inventar blandt verdenseliten. Thomas vandt i 2019 sølv ved verdensmesterskabet ved Motocross i MX2-klassen. Thomas har formået at overgå sig selv efter de to sidste år, hvor han har vundet VM-bronze. VM-sølvet er yderst fortjent efter en sæson, hvor Thomas har holdt et højt niveau og førte endda serien i begyndelsen af sæsonen.

Sara Andersen er nomineret til Dansk Motorsport Award af flere grunde. Sara sluttede 2019 sæsonen som nr. fem samlet ved verdensmesterskabet for kvinder. Yderligere kørte Sara i de rød/hvide farver en bronze medalje hjem til Danmark ved europamesterskabet for hold (kvinder), med sin holdmakker Line Dam Nielsen. Sara har derudover i 2019 vundet det svendske mesterskab for piger/kvinder.

Stefan Kjer Olsen er tidligere professionel motocross atlet, og har mange års erfaring. Dette viste han igen i 2019, hvor han kom tilbage til sporten efter nogle års pause. Stefan beviste i 2019, hvor erfaren han er, da han vandt danmarksmesterskabet/DM-A serien i MX1 (”Konge klassen”). Derudover blev Stefan valgt til at køre for MXON holdet, hvor han indtog stillingen som kaptajn, og holdet resulterede med en flot 10 plads.

Årets MC-Sportskører

Motocross Of Nations-holdet, bestående af Thomas Kjer Olsen, Stefan Kjer Olsen og Bastian Bøgh, leverede en 10. Plads til Motocross Of Nations i Assen/Holland, hvilket er det bedste danske resultat i nyrer tid sammenlignet med en 8. plads tilbage i 1992 i Australien.

Leon Madsen blev ved sin debut sæson nr. 2 til verdensmesterskabet i speedway, hvilket også går under navnet SGP sæsonen. Yderligere blev Leon nr. 3 ved europamesterskabet i speedway, til trods for at han var ude af den europæiske afdeling i Vojens, og dermed kun deltagende i 3/4 af turneringsserien for europamesterskabet. Endnu en nævneværdigt præstation er, at Leon er den mest scorende kører i verdenshårdeste liga i Polen.

Thomas Kjer Olsen må man sige er blevet fast inventar blandt verdenseliten. Thomas vandt i 2019 sølv ved verdensmesterskabet ved Motocross i MX2-klassen. Thomas har formået at overgå sig selv efter de to sidste år, hvor han har vundet VM-bronze. VM-sølvet er yderst fortjent efter en sæson, hvor Thomas har holdt et højt niveau og førte endda serien i begyndelsen af sæsonen.
Mikkel Michelsen er efter en stor karriere som U21 kører nomineret ved Dansk Motorsport Award, og Mikkel har brugt nogle år på at kæmpe sig i toppen af international speedway. Beviset er nu kommet i form af en EM Guld, som er kommet i hus efter 4 runder i løbet af sæsonen. Yderligere har Mikkel i 2019 debuteret i verdens hårdeste og bedst betalte liga i verden. Her blev Mikkel kåret som bedste debutant, og sluttede som nummer 13 på ranglisten med et snit på 2,013 point pr. heat.

Årets MC-Team

Team Tirsgaard er nomineret ved Dansk Motorsport Award, da teamet virkelig har gjort en stor indsats i 2019, både blandt de store cykler i Road Racing sporten, men også i mini Road Racing. Den måde hvorpå Team Tirsgaard tager hånd om andre, og eksempelvis invitere nye af sportsgrenen samt gamle og garvede konkurrenter ind i teamteltet.

Lindbergh Racing team er bestånde af nordjysk tør humor, højt humør og altid venlighed. Teamet skal beskrives som ambitiøse, målrettet og med fightervilje samt vinderinstinkt. Lindbergh Racing team er på rekord tid blevet et af de mest fulgte hold i Aquabike UIM. Uanset hvor i verden man møder teamet, så er de imødekommende, venlige og klar på en frisk snak. Lindbergh Racing nomineres for deres altid høje humør, venlighed, hjælpsomhed og deres målrettethed efter medaljer, men samtidig bevare kernestoffet i sporten – hyggen.

Den speedway gale familie, Team Knudsen. Lillebror, Jesper Knudsen har haft en helt forrygende sæson på 250cc. Jesper har vundet verdensmesterskabet, europamesterskabet, nordisk mesterskab og danmarksmesterskabet, hvilket er helt uhørt og forrygende! Storebror, Jonas Knudsen har også stor succes på 500cc. Jonas har kørt for Esbjerg Superliga hold og er udtaget til U21 Landsholdet i 2020. Brødrene spås en stor fremtid inden for speedway sporten. Team Knudsen skiller sig ud fra normen i speedway verdenen med deres motto ”Vi når det nok”, som mærkes positivt omkring dem i ryttergården – specielt i en tid hvor mange unge talenter er under pres fra mange sider.

Kaduuz Racing bestående af Ronni og Per tager sig af og udvikler dem, som har brug for hjælp, uden de nødvendigvis kaster de bedste resultater af sig. Team Kaduzz Racing har været en del af den danske motocross ryttergård i mange år, de har altid fremstået professionelt og vist sporten frem på fornemmeste vis. Kaduzz har også formået, at skabe flotte resultater, både nationalt og internationale med flere danske mesterskaber og en samlet 2. plads i EMX2 i 2008. Per og Ronnie gør en forskel for danske motocross.

Årets talent

Jesper Knudsen, der helt enestående har vundet verdensmesterskabet, europamesterskabet, nordisk mesterskab og danmarksmesterskabet i hans første sæson på 250 ccm – en rekord som nok aldrig vil blive slået. Jesper kommer fra en speedway gal familie, hvor storebror Jonas, netop er rykket op på U21 500cc Landsholdet, sammen med deres fætter, Mads Hansen. Spændende om de tre en gang i fremtiden kan besætte alle pladserne på Speedway of Nations holdet, hvilket består af 2 senior og 1 U21 kørere.

Oliver Svendsen har gennemgået en utrolig udvikling fra den danske hobbykører til en international Road Racing kører, som kun få af hans modstandere indtil videre har kunne hamle op med. Oliver sluttede den hollandske Yamaha R3 Talent Cup af med en samlet 6. plads og som seriens bedste newcomer. Et upcoming talent er et sikkert begreb, at bruge om Oliver Svendsen, som hvis han fortsætter sin udvikling kan nå verdenseliten. Olivers 2019 sæson har efterladt ham med tilbud om optagelse hos det officielle Yamaha Racing talentprogram i Holland frem mod sæson 2020.

Årets Event

Det lykkedes Bårse Jetsport Klub, at tiltrække et Nordisk mesterskab i Aquabike til Danmark i 2019. Bårse Jetsport Klub har fra klubbens start været ambitiøse og målrettet. Det lykkedes klubben, i samarbejde med Vordingborg kommune, at finde en god lokation for deltagere og publikum. Bårse har lagt et stort arbejde i, at skabe de optimale rammer og vilkår for mesterskabet. Det blev positivt afspejlet ude på banen, i ryttergården, blandt publikum og ikke mindst i Vordingborg Kommune. Bårse Jetsport Klub indstilles for deres viljestyrke, engegement og deres evne til at samle sporten på internationalt niveau.

Efter en pause, hvor det danske speedway GP har været afviklet i Horsens i nogle år, vendte det i 2019 tilbage til det ”nationale” speedway stadion i Vojens d. 7/9 med mere end 15.000 tilskuere. De fleste husker Vojens fra alle de fantastiske spændende løb der siden åbningen i 1975 har været afviklet her. Siden det første par-verdensmesterskab blev afviklet i Vojens, som blev vundet af Ole Olsen og Hans Nielsen i 1978, da har Danmark vundet utallige verdensmesterskaber i Vojens, i både Par, Hold og Individuelt.

FairPlay-prisen

Historierne om splid og/eller konflikter opstår desværre nogle gange, men dertil bør vi råbe endnu højere med historierne om sammenhold og FairPlay. En sådan historie var publikum ved et motocross løb i Vordingborg vidende til, da Kenneth Villadsen, efter et voldsomt styrt, tog sig tid til at fjerne cyklen fra en styrtet konkurrent. Kenneth hjalp en konkurrent efter det voldsomme startstyrt, og hoppede derefter hop på sin egen cykel og vandt sin klasse i samme heat. Dette udviser, af motocross køreren Kenneth Villadsen, både stor viljestyrke og FairPlay samtidigt.

Jens Peter er nomineret til FairPlay prisen, da Jens igennem flere år har været en stor hjælp for især nye kørere. Jens træder altid til og er meget hjælpsom under løb. Til Skovtrial 2019 holder Jens Peter og andre i kø mod en sektion, hvor en konkurrent har problemer ved en udfordring. Jens Peter smider sin maskine på jorden og løber 50 meter forbi 5 andre kører. Da Jens når frem til udfordringen, er konkurrenten med besvær kommet ud af sektionen ved egen hjælp. Dette er sådan Jens Peter gør – Jens Peter tænker ofte mere på andre kørere end på sig selv.