Steven Tirsgaard Dansk Mester 2019 i Superbike

Sidste afdeling af DM i Superbike og Supersport klasserne blev afviklet til finalen på Jyllandsringen i weekenden.

På trods af tilbagevendende sol, var der lave temperaturer og kolde baner, som gav kørerne nogle udfordringer. Løbene blev afviklet sammen med DTC og flere andre bilklasser med mange tilskuere på lægterne, der dannede en god ramme for løbene.

Steven Tirsgaard vandt det Danske Mesterskab, mens Simon Tirsgaard sejrede i alle tre heat lørdag og søndag på deres velkendte BMW S 1000 RR-motorcykler.

Lørdagens tidtagning gav en startplacering til Simon som nr. 2 og Steven på tredjepladsen og Allan Howard i front blandt de 13 startende kørere.

Første heat blev afviklet lørdag eftermiddag, hvor Steven skulle sikre sig 12 point for at vinde DM. Løbet udviklede sig hurtigt til en dyst mellem Tirsgaard brødrene i front af feltet. Simon vandt løbet med Steven lige efter på andenpladsen og et Dansk Mesterskab.

Allan Howard kom ind på tredjepladsen, mens hans bror Søren Howard udgik ved en afkørsel for enden af langsiden. Det var en veltilfreds Steven Tirsgaard, der erobrede DM-titlen, efter at lillebror Simon havde vundet titlen de to foregående år.

Andet heat blev kørt søndag lige over middag, hvor løbet udviklede sig næsten identisk med lørdagens løb, efter at brødrene dumpede ned på fjerde- og femtepladsen, men det ændrede sig hurtigt til, at de igen kom i front med Steven først og Simon lidt efter.

Ved det ternede flag var Simon Tirsgaard nr. 1 med Steven kun 151 tusindedele bagefter –  det gav samtidig Simon andenpladsen ved slutstillingen i DM.

Sidste heat blev kørt senere søndag, hvor Simon tog en sikker føring efter Steven fik en forhjulsudskridning og udgik af løbet. Simon kørte en sikker sejr hjem med Allan Howard kort efter.

Slutstillingen i DM Superbike:

Nr. 1 Steven Tirsgaard 240 point
Nr. 2 Simon Tirsgaard 211 point
Nr. 3 Allan Howard 159 point