Team Danmark udtaget til Motocross of Nations

Når VM for hold senere på året rammer italienske Mantova, så bliver det med et Team Danmark i stærkeste formation. Holdet kommer nemlig til at bestå af Thomas Kjer Olsen i MXGP-klassen, Mikkel Haarup i MX2-klassen, og Bastian Bøgh Damm i Open-klassen. Det melder den danske landstræner, Emil Larsen, ud i dag.

Thomas Kjer Olsen kører sin første sæson i MXGP-klassen ved VM, og har allerede været oppe i nærheden af top 5 – og haft flere gode præstationer. Ikke mindst på det sandede underlag, som banen i Mantova også falder ind under. Desuden er Thomas rutineret til VM for Hold, hvor han seneste – i 2019 – vandt den samlede MX2-klasse.

Mikkel Haarup har arbejdet sig ind i sæsonen i MX2-klassen ved VM, og han har markeret sig med flere top 5 placeringer i kvalifikationerne, og flere stærke heat i top 10. Han har før været på podiet i VM, og han er god til at køre i sand. Han er udtaget til MX2-klassen, og udset til at køre sit første Motocross of Nations nogensinde.

Bastian Bøgh Damm har kørt sin første sæson i VM MX2-klassen, og han har været tæt på at være en af de mest imponerende rookies. Indtil videre toppet med en samlet top 10-placering til det britiske GP.  Han har været med ved Motocross of Nations en enkelt gang før, det var i 2019, og her gjorde han det mere end solidt.

Ved det seneste Motocross of Nations, der blev kørt på Assen i Holland, formåede Danmark at køre en tiendeplads hjem, iblandt alle verdens nationer.