Thomas Kjer Olsen genfinder farten ved VM

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Fjerde afdeling af VM i motocross blev afholdt i Hollandske Oss i weekenden. Her lod Thomas Kjer Olsen til at have genfundet både formen og farten efter manglende resultater ved de seneste VM-afdelinger.

Danskeren kørte overbevisende i MXGP-klassen og leverede stabile resultater. Selvom Thomas måtte nøjes med hhv. en 13. plads i første heat og en 12. plads i andet heat, så var han optimistisk efter løbet med troen på, at kan komme tilbage i kampen om en bedre samlet placering:

– I dag gav ikke det ønskede resultat, men der er mange positive ting, jeg kan tage med mig. Hovedsageligt min fart i andet heat. Der var et styrt i første sving, som jeg undgik, men jeg blev også fanget bagved det, og jeg måtte starte langt bagud. Efter det synes jeg, at min fart var rigtig god, og jeg lavede mange overhalinger, selvom banen var svær at overhale på. En god fart er vigtig, og det føler jeg, at jeg har. Jeg skal bare starte tæt på fronten, som jeg gjorde i Rusland, og så kan jeg komme tilbage i den samlede top-10, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Thomas Kjer Olsen ligger nu nr. 12 i den samlede stilling.

Danske point i MX2-klassen

Ved VM i MX2-klassen leverede de danske kørere også stabile resultater og hentede gode point til den samlede stilling. Bastian Bøgh Damm hentede samlet 12 point på dagen, mens landsmanden Glen Meier rykkede op i stillingen med sine første 8 point ved VM.

Mikkel Haarup så ud til at have et rigtig godt løb med gode chancer for at hente mange point, men desværre styrtede danskeren og kom bagud i feltet. Mikkel leverede dog stadig en stabil indsats på dagen og hentede 25 point på dagen.

Danskernes placering i den samlede VM MX2 stilling:

  • Nr. 13 – Mikkel Haarup
  • Nr. 19 – Bastian Bøgh Dam
  • Nr. 27 – Glen Meier

Næste VM-afdeling køres i Tjekkiske Loket d. 25/7, hvor første afdeling af kvindernes VM ligeledes afholdes.