Thomas Kjer Olsen: Jeg tager én VM-afdeling ad gangen

Sidste års VM-sølvinder i motocross, Thomas Kjer Olsen, har kæmpet med skader det meste af sæsonen. Nu fortæller danskeren, at han igen føler sig i topform efter sine sejre ved de seneste afdelinger af VM, hvor han bevæger sig mod en topplacering i den samlede stilling.

På vej med bussen til næste VM-afdeling i Spanien var det en optimistisk Thomas Kjer Olsen, der føler sig fysisk og mentalt klar til at gå efter endnu en sejr. Han lagde ikke skjul på, at sæsonen har været hård for ham på grund af sine skader:

– Det er første gang, jeg har været så skadet, så det har krævet lidt tilvænning. Det har været ekstremt hårdt både mentalt og fysisk, for jeg ved, at min form er god, men kroppen ville simpelthen ikke være med. Jeg kunne ikke køre, som jeg gerne ville på grund af smerter, og det bliver man frustreret af, når det oprindelige mål var at køre efter guldet. Lige nu er jeg bare superglad for at være tilbage i topform og at min skulder er kommet sig hurtigt, fortæller Thomas Kjer Olsen.

Selvtilliden er igen i top

Formen kan man ikke slå tvivl om, hvis man har fulgt med i de sidste tre afdelinger af motocross-VM i MX2-klassen. Her hentede Thomas Kjer Olsen to førstepladser i træk som den første dansker nogensinde og en tredjeplads i den efterfølgende afdeling, der har bragt ham op på en femteplads i den samlede VM-stilling.

Det har dog været noget af en rutsjebanetur for Thomas at få selvtilliden igen i en sæson, der har været præget af skader og corona-nedlukning:

– Nedlukningen på grund af corona har også været svær for mig, da formen skulle holdes ved lige, mens de fleste køreaktiviteter blev aflyst. Så jeg har brugt rigtig meget tid i fitnesscentret, men ikke så meget tid på at træne på maskinen. Da VM-sæsonen så startede op igen, brækkede jeg skulderen og skulle træne mig op forfra. Det var rigtig ærgerligt, fordi jeg var rigtig godt forberedt på sæsonen, fortæller Thomas og fortsætter:

– Nu føles alting rigtig godt igen og jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan hente et godt resultat ved afdelingen på søndag, selvom banen kan blive en udfordring. Det vigtigste for mig lige nu er at holde mig skarp og holde fast i selvtilliden. Jeg tager én afdeling ad gangen og vil køre efter min gameplan for at få gode starter og køre godt; så tager jeg hver runde én overhaling ad gangen. Det er min strategi i stedet for at tænke for meget over de andre afdelinger, jeg stadig har foran mig, afslutter Thomas Kjer Olsen.

Næste afdeling af VM i motocross køres søndag d. 11. oktober i Spanien på banen intu Xanadú-Arroyomolinos i Madrid.

Sream løbet og resten af MXGP på Dplay.