VM & EM kvalifikation igen på Vojens Speedway Center

Danmarks bedste speedwaykørere tørner igen sammen på den Danske National Arena for at indlede marchen mod VM grandprix serien 2025 og dette års SEC EM. Matchen køres tirsdag den 16. april kl. 19.00, hvilket er ugen efter sæsonstarten i den danske superliga.

Af Ib Søbye

Traditionen tro er den danske VM og EM kvalifikation et af sæsonens mest nervebetændte opgør, hvor hvert heat er en regulær gyser. Der er meget på spil for den enkelte kører, som allerede kan have smidt VM og EM drømmen om næste år, eller sikre sig en af de livgivende pladser som giver videre adgang til de internationale kval. runder, der kulminerer med grand prix challenge i tjekkiske Pardubice i oktober.

Danmark har fire pladser til rådighed i både grandprix kvalifikationen og SEC EM kvalifikationen. Landstræner Nicki Pedersen har dog også to wildcards med i baglommen, som han kan uddele samme aften.

De to nuværende danske grand prix stjerner, Leon Madsen og Mikkel Michelsen, skal officielt meddele Nicki Pedersen, om de vil køre med i kvalifikationsrunderne, eller om de har is i maven, og tør satse på en placering i top 6, i dette års VM, hvilket også vil give adgang til 2025.

Derfor kendes den endelige startopstilling først få uger før den 16. april, men profiler som den tidligere danske mester Rasmus Jensen, og den tidligere grandprix vinder Anders Thomsen vil givetvis være til start i Vojens.

Om kort tid sættes billetter til salg via billetlugen.dk