VM i MX: Hård kamp uden held i Sardinien

Foto: Kawasaki

Mikkel Haarup kæmpede hårdt ved VM i motocross i weekenden, men havde desværre ikke heldet med sig. Han ligger dog stadig på en samlet fjerdeplads i MX2-klassen lige i hælene på feltets nummer tre.

Mikkel Haarup fik ikke den bedste start i første heat, men det lykkedes ham at holde fast i placeringen som nummer otte gennem det meste af løbet. Danskeren kunne derefter udnytte nogle gode muligheder i sidste del af heatet med en række overhalinger, der sikrede ham fjerdepladsen.

Andet heat bød desværre ikke på en bedre start, hvor Mikkel kortvarigt indfandt sig på 11. pladsen. Igen måtte han have alle kræfter i spil og fik inden for få omgange tilkæmpet sig syvendepladsen i feltet. Mikkel blev ved med at presse på og kørte slutteligt over målstregen som nummer seks.

Desværre var danskerens udstødning blevet beskadiget under heatet, hvilket medførte strafnedrykning på dagen, så han sluttede på en samlet ottendeplads.

– Jeg havde bare ikke gode starter i dag og det gjorde det svært. I første heat arbejdede jeg mig op til fjerdepladsen med overhalinger fra start til slut, men min start i andet heat blev endnu værre. Jeg lavede nogle gode overhalinger i starten, men det var svært at lægge mig på en god placering i midten af heatet, da afstanden mellem kørerne var blevet ret stor. Men jeg gav den alt, hvad jeg havde, så nu er det bare videre til næste afdeling, fortæller Mikkel Haarup.

WMX

Kvinderne kørte også tredje afdeling af VMX, hvor Danmark havde tre til start.

Sara Andersen var med i feltets top-10 i første heat, hvor hun blev nummer otte. I andet heat havde hun ikke den bedste start med styrt i første omgang og måtte kæmpe sig op gennem feltet. Hun sluttede som nummer ni og det gav hende en samlet syvendeplads på dagen.

Malou Jakobsen indfandt sig i midten af feltet i første heat, hvor hun hentede en 13. plads. Desværre kom Malou ud i problemer i andet heat, som betød, at hun måtte udgå.

Barbara Aagaard kæmpede i den bagerste del af feltet i første heat, hvor hun endte med en 20. plads. I andet heat kunne hun dog sætte mere ind og fik kørt sig til en fin 16. plads. Dette gav hende en samlet 19. plads på dagen.

Pigernes placering i WMX med to afdelinger tilbage:

  • Sara Andersen – #7
  • Malou Jakobsen – #10
  • Barbara Aagaard – #29