VM og EM venter i weekenden

Foto: SportXpress

Det bliver en hård løbsweekend for de danske speedwaykørere i Polen med både VM-afdeling i Warszawa og hold EM i Poznan. Den danske landstræner og kørerne er dog optimistiske forud de to løb.

Speedwayfans kan se frem til en intens weekend, hvor danskerne kører endnu en VM-afdeling lørdag og skal kæmpe om medaljerne ved EM for hold søndag. Landstræner Hans Nielsen fortæller om de danske forventninger forud de to løb i Polen:

– Første VM-afdeling gik jo rigtig godt med to danskere i finalen og en podieplads til Mikkel Michelsen, så jeg er meget tilfreds med deres indsats. Vigtigst af alt var både Leon Madsen, Mikkel Michelsen og Anders Thomsen meget tilfredse med deres indsats, og det giver dem en solid tro på det næste løb i Grandprixet.

– Anders Thomsen havde jo kæmpet med opsætningen af maskinen op til første løb, men det så ud til, at han og teamet har fået styr på det. Leon var samtidig ramt af en smule influenza, men er nu frisk igen. Men det gør ikke udfordringen mindre i Warszawa, hvor den forholdsvis lille bane kræver meget af samtlige kørere og hvor gode starter kan være helt afgørende for at ende på podiet.

EM for hold næste dag

Søndag d. 15. maj køres også den eneste afdeling af EM for hold i speedway. Her dyster Danmarks tre VM-kørere samt Patrick Hansen og Frederik Jakobsen mod holdene fra Sverige, England og Polen.

– Det bliver et hårdt løb for danskerne, der har kørt VM dagen før, men jeg har fuld tillid til hele holdet. De er alle vant til at præstere, når det gælder, og så er de en virkelig stærk samling af kørere. Patrick Hansen kører forrygende for tiden og det samme gør Frederik Jakobsen, som vi nok også sætter ind i løbet, selvom han er angivet som reserve. Så vi håber og tror på podiepladser ved VM lørdag og EM-medaljer søndag, afslutter Hans Nielsen.

Aktuel top 5 i SGP: 

  1. Bartosz Zmarzlik – 20 point
  2. Maciej Janowski – 18 point
  3. Mikkel Michelsen – 16 point
  4. Anders Thomsen – 14 point
  5. Leon Madsen – 12 point

Du kan følge SGP på Discovery+ og finde oplysninger om Hold EM på www.speedwayevents.pl

Gense finale-heatet fra først runde af SGP